Hoppa till huvudinnehållet

Tillväxtbolag och valvinnare

Läs vad Affärsvärlden tycker om Ferroamp, Saxlund, Sedana Medical, Mips, Academedia, OEM, Kindred, Inwido, RMD, Permascand och Axkid. Det bjuds också på nyheter kring Afv-portföljen, Investeraren, Börsgolvet och nytt poddavsnitt.

Vissa av analyserna är upplåsta för Nordnets kunder, du ser vilka nedan.

Ferroamp – Till analysen (inget inlogg krävs)

Ferroamp växer kraftigt med sina produkter för solcellsanläggningar. De höga elpriserna lär gynna bolaget ytterligare. Än syns det inte i aktiekursen.

Saxlund – Till analysen (inget inlogg krävs)

Miljöteknikkoncernen är på rätt spår men mycket ligger utanför bolagets kontroll. En annalkande energikris kan visa sig bli såväl positiv som negativ för bolagets viktiga bioenergiaffär.

Sedana Medical – Till analysen

Hälsovårdsbolaget Sedana Medical har haft det riktigt motigt på börsen under 2022. Aktien är ned 77% sedan årsskiftet. Kassan är dock välfylld. Skulle bolagets teknologi bli vårdstandard så är uppsidan stor.

Mips – Till analysen

Hjälmbolaget Mips tvingas vinstvarna på grund av höga lagernivåer hos återförsäljarna och minskad köpkraft bland konsumenterna. Två tredjedelar av börsvärdet är nu utraderat sedan årsskiftet.

Academedia – Till analysen

Skolkoncernens aktie stiger 13% på det preliminära valresultatet som lutar åt seger för högerblocket. Men ryggradsinstinkten att handla upp aktien kan vara fel. Det är för friskolorna sannolikt värre med en högerorienterad majoritetsregering än en bakbunden S-regering.

OEM – Till analysen

Teknikhandelskoncernen OEM uppvisade fin organisk tillväxt under årets första hälft. Bolaget har förbättrat marginalerna på ett bra vis senaste åren. Hur ska man se på aktien?

Kindred – Till analysen

Speloperatören Kindred har haft kapitalmarknadsdag och presenterat nya finansiella mål. Hur går lanseringen i Nederländerna och är aktien fortsatt spelbar?

Inwido – Till analysen

Vi räknar med några tuffa kvartal för fönsterbolaget som nu möter vikande orderingång. Aktien är dock billig samtidigt som det finns en chans att efterfrågan ändå hålls uppe av konsumenter som vill minska sin elförbrukning.

RMD – Till analysen

RMD sjönk cirka 30% i premiärhandeln på Spotlight Stock Market.

Permascand – Till analysen

Permascand har fått en tuff start på börsen. Men kan det ökade intresset för vätgas få fart på aktien igen?

Axkid – Till analysen

Bilbarnstolsbolaget Axkid har uppvisat stark tillväxt över tid. Fördelarna med bakåtvända stolar är många. Ägarsituationen i bolaget är speciell sedan ett uppköpsförsök vid årsskiftet 2020/2021.

Krönika Swedish Stirling Pref – Till krönikan

Det på många sätt lovande miljöteknikbolaget Swedish Stirling börsnoterar nu en preferensaktie. Det är nog feltänkt från alla håll. Dåligt för pref-investerarna och ett troligt giftpiller för Swedish Stirling och dess stamaktieägare. Eniro, Oscar Properties och många andra exempel avskräcker. Säljargumentet att Swedish Stirlings pref-aktie har unik konstruktion som minskar CO2-utsläpp klingar extra ihåligt.

Afv-portföljen – Till veckosummeringen

Det ser alltmer dystert ut för den svenske konsumenten. Börsen har redan tagit höjd för det – men kanske inte tillräckligt mycket?

Råduppföljning – Till sammanställningen

Den stora oljeexponeringen har fått norska investmentbolaget Aker att gå starkt på börsen sedan vi förra hösten skrev om bolaget. Tyvärr stannade rådet vid neutral. Förutom teckna-rådet i Kjell Group blev köpråden bra relativt börsen.

Investeraren – Till intervjun

Laurence Bensafi är portföljförvaltare och vice chef över förvaltningen av tillväxtmarknadsfonderna på Royal Bank of Canada. Bensafi tror att tillväxtmarknader kommer klara den höga inflationen bättre än västvärlden och dessutom spår hon att gapet mellan tillväxt- respektive värdeaktier kommer fortsätta minska.

Börsgolvet – Till golvet

Riksdagsval, energikris och övermäktiga krafter som inte kan tämjas av regelverk. Ännu en intensiv vecka har passerat i kvarteren kring Stureplan!

Nytt poddavsnitt – Till podden AFV Analys

Trassliga kundklubbar, Lundinromantik och eftertankens kranka blekhet. I veckans avsnitt av Affärsvärlden Analys tittar vi närmare på några av höstens snackisar. Madeleine Lundberg, Peter Benson och Otto Klaar går igenom Orrön, Awardit, SBB, Christian Berner och RMD.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Klicka på länken för att teckna en prenumeration

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm