Hoppa till huvudinnehållet

Tillväxtbolag, förvärv och nya noteringar

Läs vad Affärsvärlden tycker om Mips, Rejlers, VBG Group, Doro, Viva Wine Group, Karnov, Tessin, Kitron, Note och Eurocon. Vi bjuder också på nyheter kring Afv-portföljen, Råduppföljning och IPO-kommentarer. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Affärsvärlden. Just nu har vi ett extra bra erbjudande för Nordnetkunder. Signa upp dig här och få rabatt på tjänsten.

Mips – Till analysen

Fyrtionio gånger omsättningen. Så högt värderas varje försäljningskrona i Mips på prognoserna för 2021. Men tillväxten är å andra sidan riktigt stark. Årets tre första månader uppgick den organiska tillväxten till 95%.

Rejlers – Till analysen

Rejlers drabbades hårt i pandemin men har nu återtagit förlorad mark. Det senaste året har bolaget kommit igång ordentligt med förvärvandet och senast i veckan lade bolaget tassarna på ännu ett företag. Kan det vara köpläge i teknikkonsulten?

VBG Group – Till analysen

Varken insiderägande eller förvärvshistorik imponerar särskilt mycket i VBG. Men man behöver inte räkna med några optimistiska antaganden för att se värde i aktien. Räcker det för ett köpråd?

Doro – Till analysen

Uppdelningen av seniorbolaget Doro är nu klar. Bolagets tidigare verksamhet inom välfärdsteknik Doro Care, numera kallat Careium, har delats ut till ägarna. Hur ska man se på telefonbolagets aktie?

Viva Wine Group – Till kommentaren

Det blev en lyckad börsdebut för vinimportören Viva Wine Group som lockade riktigt många nya ägare i sin IPO.

Karnov – Till analysen

Informationsbolaget Karnov ger sig in i Frankrike och Spanien genom tre stora förvärv.

Tessin – Till analysen

Tessin har förmedlat lån värda drygt 3,6 miljarder kr till olika fastighetsprojekt sedan start. Det krävs ytterligare volymtillväxt för att nå lönsamhet. Det senaste draget från ledningen är att bredda erbjudandet till att bolaget även ska äga fastigheter. Faller den nya satsningen investerare på läppen?

Kitron – Till analysen

Norska kontraktstillverkaren Kitron värderas till rabatt mot både Note och Nolato. Nyligen skruvade bolaget ned sin prognoser för 2021 på grund av nedstängningar i Kina. Efterfrågan hos kunderna är däremot god och vinsttillväxten under 2022 kan bli stark.

Note – Till analysen

Kontraktstillverkaren Note har under veckan både presenterat preliminära siffror för det fjärde kvartalet och skruvat upp bolagets finansiella mål.

Eurocon – Till analysen

Norrland lockar till sig allt större investeringar. Den lilla teknikkonsulten Eurocon ser ut att kunna gynnas av trenden.

Afv-portföljen – Till veckosummering

Embracers storförvärv fick kalla handen och portföljen backade under veckan.

IPO-kommentarer – Till sammanställningen

Kina-investeraren Nordic Asia och instrumentbolaget BPC började handlas på torsdagen. Deras starter går i röd färg. Bättre går det för Case Group.

Råduppföljning – Till sammanställningen

Det var helt rätt att köpa fastighetsbolaget Cibus. Även köprådet i kontraktstillverkaren inom läkemedel, Recipharm blev bra. Bolaget köptes ut från börsen av ledningen och EQT.

Affärsvärldens IPO-kalender – Till sammanställningen

Julen närmar sig med stormsteg. Affärsvärldens IPO-kalender håller koll på alla viktiga händelser under december.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm