Hoppa till huvudinnehållet

Spel, e-handel och streaming

Läs vad Affärsvärlden tycker om Essity, Spotify, RevolutionRace, Nordic Waterproofing, Kambi, Netflix, Betsson, Enea, Smart Valor, Komplett och Vår Energi. Vi bjuder också på nyheter kring Afv-portföljen och Råduppföljning. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Affärsvärlden. Just nu har vi ett extra bra erbjudande för Nordnetkunder. Signa upp dig här och få rabatt på tjänsten.

Essity – Till analysen

Essity-aktien har inte varit någon fröjd för aktieägarna sedan avknoppningen från SCA. Stigande insatspriser har pressat kursen på sistone. Lyfter vi blicken ser aktien intressant ut.

Spotify – Till analysen

Teknikfrossa, poddproblem och nu senast en klen prognos för Q1 har fått aktien att rasa till lägsta värderingen sedan noteringen 2018. Men den långsiktige anar köpläge.

RevolutionRace – Till analysen

RevolutionRace säljer egenutvecklade friluftskläder på nätet genom en direktförsäljningsmodell. Både tillväxt och lönsamhet imponerar.

Nodic Waterproofing – Till analysen

Aktien har fallit stort sedan toppnoteringarna trots tydligt lovande tecken på att bolaget skyddar vinsterna från kostnadsinflationen.

Kambi – Till analysen

Kambis största kund Kindred ska utveckla en egen sportbokslösning. Bolagens partnerskap förlängs tills slutet av 2026. Samtidigt kan Kambi nu lösa in det konvertibelupplägg som tidigare har hindrat uppköp av Kambi.

Netflix – Till analysen

Netflix har pressats av avtagande användartillväxt och allmän teknikfrossa. Till 23 gånger nästa års väntade rörelseresultat är streamingjättens aktie inte längre särskilt svår att räkna hem.

Betsson – Till analysen

Speloperatören Betsson avslutade 2021 bättre än väntat. Hittills har bolaget kompenserat uteblivna intäkter från Nederländerna på ett bra vis. Knäckfrågan handlar just om licensen i landet. Är aktien spelbar?

Enea – Till analysen

Enea har genom förvärv lyckats växa omsättningen trots det nedgående operativsystemsegmentet. Bolaget fokuserar på 5G och cybersäkerhet. Kan aktien bli en vinnare?

Smart Valor – Till kommentaren

Årets fjärde börsnotering är schweiziska Smart Valor. Bolaget har utvecklat en plattform för kryptohandel och vill nu sälja in produkten till traditionella finansinstitut. Aktien faller rejält i börsdebuten.

Komplett – Till analysen

Den norska elektronikåterförsäljaren Komplett trefaldigar sitt avtryck i Sverige genom köpet av Netonnet. Blir de bedömda synergierna verklighet finns stor uppsida.

Vår Energi – Till analysen

Oslobörsens nya oljebolag försöker locka investerare med fin direktavkastning. Räcker det för att välja dem framför Lundin eller Aker? Sista teckningsdag: 220215

Afv-portföljen – Till sammanfattningen

Portföljen rörde sig inte mycket i veckan men under huven var det en hel del speldrama.

Råduppföljninng – Till sammanfattningen

Köpråden i Tele2 och Autoliv utvecklades fint. Det var också rätt att teckna både Fractal Gaming Group och Nimbus. Sämre gick det för förhoppningsbolaget Lipigon.

Afv Analys – Till poddavsnittet

I det hundrade avsnittet av Affärsvärlden Analys går Peter Benson och Björn Rydell igenom ett antal life science-bolag, bland annat avhandlas Medcap, Addlife och Boule Diagnostics. Det handlar också om förvärv med riktiga synergier, och Peter listar elva saker att hålla utkik efter.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Klicka på länken för att ta del av rabatten.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm