Hoppa till huvudinnehållet

Snabbt fallande volatilitet ger stöd

Detta inlägg är marknadsföring.

Veckan som gick bjöd visserligen på fortsatt stora kursrörelser, men den dagliga volatiliteten fortsätter falla vilket jag tolkar som att paniken lämnar marknaden.

Historiskt har fallande volatilitet i princip enbart synts i samband med stigande trend. Det tolkar jag som ett positivt tecken, och räknar inte med några större kursfall utan att även volatiliteten åter börjar stiga. Självklart ska man vara försiktig att ropa faran över, allt kan hända. Men jag väger positiva och negativa indikationer för att försöka bilda mig en “unbiased opinion”. 

På den negativa sidan i vågskålen hittar vi bl a ett test av en mindre motstånd i början av veckan som misslyckades. I volymprofilen finns en lågpunkt runt 1490-1500 som hittills står emot. Det sammanfaller också med en av Fibonacci-nivåerna som finns utritade i diagrammet nedan. Dessa kan vara intressanta framöver. Den första ligger just runt 1500 och vi hittar 50-nivån vid ca 1585, eller precis under den intressanta nivån i volymprofilen som tidigare fått kursutvecklingen att vända flera gånger.

Det är inte meningsfullt att försöka analysera på någon längre sikt, allt avgörs av hur det kommer gå för bolagen, antal konkurser och hur stor arbetslösheten blir. Jag nöjer mig i dagsläget att hålla koll på volatiliteten.

Rikard NilssonPartner
Utgivare av Autostocks analysplattform Autotrader

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm