Hoppa till huvudinnehållet

Rapportperiod och Hemnet-notering

Läs vad Affärsvärlden tycker om Footway, Link Mobility, Bufab, Duearity, Alltainer, Sandvik, Atrium Ljungberg, Dlaboratory, Hemnet, Modelon, Twiik, Lipum, Softronic och Sensor Alarm. Vi bjuder också på nyheter kring Afv-portföljen och Insiderkollen. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Affärsvärlden. Just nu har vi ett extra bra erbjudande för Nordnetkunder. Signa upp dig här och få rabatt på tjänsten.

Footway

Ambitionsnivån från skohandlaren är hög och bolaget satsar hårt på tillväxt med fler butiker på fler marknader. Aktien handlas fortfarande till tydlig rabatt mot andra e-handlare.

Link Mobility

Norska Link Mobility har nyligen gjort storslagen comeback på Oslobörsen. Kan aktien gå i sektorkollegan Sinchs fotspår?

Bufab

Bolaget har gjort en stark återhämtning efter raset för ett år sedan. Dagens lönsamhet är rekordhög. Aktien är dubblad sedan vårt köpråd. Vågar man behålla?

Duearity

Malmöbolaget utvecklar produkter för att förbättra en effektiv men krävande behandling mot tinnitus. Vinst är möjlig redan 2022. Det låter ju bra men är värderingen för hög? Sista teckningsdag: 210427

Alltainer

Alltainer-aktien rusar efter ett stort ramavtal i USA. Ordern är definitivt ett styrkebesked, men det räcker inte för ett köpråd.

Sandvik

Flera verkstadsbolag noteras numera klart över gamla kursnivån innan Covid-krisen. Reaktionen på Sandviks rapport kan tyda på att förväntningarna är väl höga.

Atrium Ljungberg

För ett år sedan var osäkerhetsfaktorerna många för Atrium Ljungberg med stor exponering mot kontors- och handelsfastigheter. Hur gick coronaåret och hur är läget nu? Vi tar tempen.

Dlaboratory

Elnätsanalysbolaget Dlaboratory noterades nyligen på First North. Aktien handlades ner drygt 20% i premiärhandeln.

Hemnet

Sveriges dominerande bostadsplattform kommer till börsen. Prislappen är hög men kan vara befogad för en unik tillgång med unikt goda möjligheter att öka snittintäkten per annons under kommande decennium. Sista teckningsdag: 210426

Modelon

Noteringsaktuella mjukvarubolaget Modelon utvecklar modellerings- och simuleringsverktyg för att effektivisera produktutveckling. Kundlistan med namn som Tesla, Nasa och Daimler imponerar. Men kommer aktiemarknaden förbise bolagets kortsiktiga intäktstapp? Sista teckningsdag: 210423

Twiik

Noteringsaktuella Twiik har utvecklat ett slags träningsverktyg kombinerat med marknadsplats för personliga tränare och gym. Bolaget genomför nu en emission för att finansiera fortsatta tillväxtsatsningar. Sista teckningsdag: 210506

Lipum

Forskningsbolaget Lipum noterades på First North. Aktien föll cirka 20% i debuten.

Softronic

IT-konsulten Softronic har utvecklats starkt på börsen sedan Affärsvärldens köpråd i höstas. Ledningen flaggar för svagare resultatutveckling i andra kvartalet.

Sensor Alarm

Sensor Alarm noterades idag på Spotlight. Aktien faller kring 18% i debuten.

Insiderkollen

Afv går igenom alla aktuella insynsaffärer. I fastighetsbolaget Akelius fortsätter nyckelpersoner köpa aktier. Andra intressanta affärer har bland annat skett i Intervacc, Volvo och Castellum.

Afv-portföljen

Portföljen tappade lite mot index när bland andra Kindred rekylerade. Nu får vi se vad bolagen kan visa upp.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Just nu har vi ett extra bra erbjudande för Nordnetkunder. Klicka på länken för att ta del av rabatten.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer