Hoppa till huvudinnehållet

Omvända vinstvarningar och nya noteringar

Läs vad Affärsvärlden tycker om Castellum, SBB, Holmen, Abera Bioscience, Ellwee, Telia, Mag Interactive, Fortnox, DistIT, Note och Enea. Vi bjuder också på nyheter kring Afv-portföljen och Buy&Hold-portföljen. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Affärsvärlden. Signa upp dig här och få från 15% rabatt på tjänsten.

Castellum

Samtidigt som ledningen i Castellum slåss om att få köpa norska Entra håller storägaren Rutger Arnhult som blivande ordförande på att koppla ett allt hårdare grepp om bolaget.

SBB

Även om den finansiella hävstången är hög och investerarkollektivet tycks se med väl naiva ögon på goodwill som en del av substansvärdet finns saker att gilla i SBB.

Holmen

Afv satte köp på Holmen i somras. Sedan dess är aktien upp 33%. Det är oerhört mycket för ett bolag vars värde till 75-80% motsvaras av skogsmark. Kanske ska vi ha premiumpris på “gröna” aktier som också är stabila och ger inflationssäker avkastning?

Abera Bioscience

Solnabolaget Abera Bioscience har utvecklat en ny teknik för att ta fram bättre vaccin. Första produkten riktas mot en av världens största vaccinmarknader och kan i bästa fall vara redo för en affär inom något år. Nu söker sig bolaget mot Spotlight och en notering. Sista teckningsdag: 210202

Ellwee

Elfordonsbolaget Ellwee noterades nyligen på First North. Aktien steg cirka 20% i debuten.

Telia

Telia går ut med en omvänd vinstvarning efter exceptionellt bra kassaflöde under fjärde kvartalet. Utdelningen blir 2 kr per aktie. Är det bra eller dåligt?

Mag Interactive

Mobilspelsbolaget steg 20% på en rapport som visade kraftigt förbättrad monetisering av användarbasen. Utvecklingen går i rätt riktning men flera frågetecken återstår samtidigt som aktiemarknaden tagit ut mycket i förskott.

Fortnox

Mjukvarubolaget Fortnox anordnade nyligen en kapitalmarknadsdag. Budskapet är tydligt. Bolaget vill dubblera såväl kundbasen som den genomsnittliga intäkten per kund fram till 2025. Dessutom ser Fortnox möjligheter att expandera via förvärv.

DistIT

IT-distributören DistIT presenterade nyligen preliminära siffror för fjärde kvartalet och avslutade året bättre än väntat. De effektiviseringsåtgärder bolaget arbetat med senaste åren börjar nu materialiseras.

Note

Kontraktstillverkaren vann nyligen en betydelsefull affär med en kund inom medicinteknikområdet. Kan Note fortsätta växa i linje med sitt tillväxtmål är aktien inte dyr.

Enea

Analyser är delvis färskvara. När det hänt mycket med börskursen och/eller i verksamheten så kan det ofta vara läge att se över ursprungsrådet. Här är ett bolag där vi byter fot.

Afv-portföljen

Bankerna var pigga vilket drog upp portföljen. Vi köper ett nytt innehav i IT-sektorn.

Buy&Hold-portföljen

Portföljen hade ett kanonår i fjol med en uppgång på 38%. Nu är det dags att fylla på med 2021 års första inköp. Det blir en hel del välfärdsbolag.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Läs mer om Affärsvärlden och rabatten du får med Nordnets erbjudande

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm