Hoppa till huvudinnehållet

Digital tjänstepension på 5 minuter

När man driver bolag behöver man förutom verksamheten och affären också ta ansvar för bolagets tjänstepension. Att erbjuda tjänstepension är idag en hygienfaktor. Något man behöver för att attrahera och behålla kompetent personal.

Det ska vara enkelt att skaffa tjänstepension, det är ju först då man gör det. Vårt digitala pensionspaket innehåller pensionssparande, premiebefrielse och sjukförsäkring. Det passar både företagaren som är ensam i firman och den som har en eller flera anställda.

Inga onödiga avgifter – mer i pension

Nordnets tjänstepension är fri från onödiga avgifter. Det betyder att vi skippat de fasta årsavgifter och löpande kapitalavgifter nästan alla aktörer på marknaden tar ut på sparandet. Kostnaderna må se små ut på pappret, men i slutändan handlar det inte sällan om hundratusentals kronor som försvinner bara i avgifter. Det är inte bara omodernt – utan också helt onödigt.


Enkel administration är ett måste

Vi vet att barriären är hög. Som egenföretagare brinner man såklart för verksamheten, men inte nödvändigtvis för pension och administration. Det är enkelt att skjuta frågan om tjänstepension på framtiden. Därför erbjuder vi numera ett helt digitalt pensionspaket, som det tar mindre än 5 minuter att ansöka om. Paketet är ett grundskydd med pensionssparande, premiebefrielseförsäkring och sjukförsäkring. Vill man sedan addera fler pensionslösningar, för ledning eller nyckelpersoner, erbjuder vi naturligtvis även det.

Det är tråkigt att så många företagare saknar pension. Inkomstbortfallet blir ju enormt när det är dags att stänga ner och sluta jobba. Men det är också tråkigt eftersom vi vet hur enkelt det är att skaffa en riktigt bra pensionslösning.

Avgifter som gör skillnad

Vi pratar ofta om att man slipper onödiga avgifter hos oss – och att det gör stor skillnad i plånboken.

Med ett tjänstepensionssparande på 3 000 kr per månad från 35 års ålder och 6 procent i antagen avkastning varje år har du vid 65 år cirka 2,9 miljoner kr om du sparar hos oss jämfört med cirka 2,6 miljoner kr om du sparar hos ett pensionsbolag som tar 0,65 procent i kapitalavgift och 360 kr i fast årsavgift.

Skillnaden på 300 000 kr beror på att du hos det andra bolaget betalar cirka 190 000 kr i avgifter.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer