Hoppa till huvudinnehållet

NYHET: De bästa uppdateringarna på plattformen hittills under 2024!

Som du säkert redan vet utvecklar vi vår plattform i full fart. Ungefär varannan timme släpper vi en uppdatering för webben och ungefär var tredje dag släpper vi en ny version av appen, det är med andra ord rätt bra fart på bygget! Då vi arbetar på i den hastighet i gör, kan det vara svårt att hänga med i alla uppdateringar. Därför tänker jag att vi går igenom ett par av releaserna som gjorts under 2024.

#1 Stop loss i appen.

För de flesta som är aktiva på aktiemarknaden är “stop loss” en känd strategi, och nu har vi äntligen fått denna funktion i vår app. Stop loss är en funktion du kan använda för att sälja eller köpa aktier när kursen går upp eller ner till en viss nivå. Stop loss skickar automatiskt order till marknaden åt dig när kursen når en viss nivå.

Exempel: Låt oss säga att du äger aktier i Volvo som du vill sälja om kursen sjunker till 280 kr eller lägre. Du sätter därför en triggernivå för stop loss till 280 kr och limit (försäljningspris) till 278 kr. Om kursen sjunker till 280 kr skickas din försäljningsorder ut på marknaden till ett pris om 278 kr.

#2 Anteckningar.

En annan nyhet är “Mina anteckningar”. Här har du möjligheten att skriva en anteckning om en aktie eller en fond. Detta kan till exempel vara:

  • Varför är denna aktie värd att följa?
  • När och varför ska jag köpa eller sälja aktien?
  • Om man har ställt in en kurslarm för en aktie, kan man använda “Mina anteckningar” för att påminna sig själv om varför man först skapade kurslarmet.

Det är bara du som kan se dina anteckningar som du skapat. Du hittar funktionen i appen genom att trycka på de tre prickarna i lägst upp i det högra hörnet när du har valt den aktuella aktien eller fond du vill skriva om. Du kan också hitta “Mina anteckningar” längst ner på varje aktiesida. På webbplatsen hittar du funktionen genom att klicka på “Anteckningar” högst upp till höger på sidan när du har valt en specifik aktie eller fond.

#3 Jämför med allt.

Jämför din avkastning med vad som helst. Slår din portfölj ett globalt indexfond, OMXSPI, eller kanske till och med Nordnet-aktien? Nu kan du jämföra värdeutvecklingen på dina konton med alla fonder, ETF:er och aktier för att enklare se hur du presterar på aktiemarknaden.

#4 Shareville.

Under året har många nya funktioner för Shareville flyttats över till vår huvudplattform, både i app och web. Exempelvis kan du nu väldigt enkelt kommentera och följa med i snacket på varje instrumentsida. Vi har lanserat “The Feed”, ett enkelt och smidigt sätt för dig att följa med i snacket i flera olika instrument på en och samma gång. Profilsidorna har också fått en hel del kärlek, bland annat kan du nu följa med i handeln. Men håll utkik, för mer kommer!

Läs mer om våra rekord på Shareville i år

#5 Ombalansera din fondportfölj med ett klick!

De flesta har en idé eller strategi i tankarna när de skapar en fondportfölj och viktar sin portfölj därefter. Efter några års utveckling kan denna viktning se ganska annorlunda ut.

Kanske är det dags att ombalansera? En ombalansering innebär att justera den procentuella fördelningen mellan dina innehav i portföljen. Nu har vi skapat en funktion där du lättare kan göra just detta med din fondportfölj. Tryck på knappen “ombalansera” inne på depåöversikten. Här kan du välja ny fördelning mellan fonderna i din portfölj. Du hittar också en knapp som heter “jämn fördelning” om du önskar samma vikt mellan fonderna.

#6 Mina händelser i appen.

Vi avslutar med en mycket efterfrågad funktion till appen, Mina händelser. Denna funktion fanns sedan tidigare på vår webbsida, men nu kan du enkelt följa med i händelser för dina innehav även i appen. När får jag min utdelning? Hur mycket får jag i utdelning? När rapporterar mina bolag? Allt detta får du svar på i appen!

#7 The feed

Mycket av din dag kanske spenderas i flöden på exempelvis Twitter eller Instagram. Tanken med The Feed är densamma, men skapat för dig som investerar på börsen. Det kommer att vara en plats där all finansiell information samlas och visas i ett ögonfallande format, för att du ska kunna hålla dig uppdaterad med dina investeringar. I en värld fylld av data tycker vi att detta är ett naturligt steg mot att erbjuda den bästa sparplattformen för våra kunder.

Läs mer om The feed

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
4 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Kalle
Kalle
2024-04-15 09:21

Måste man ominstallera appen för att ta del av ändringarna?

Håkan
Håkan
2024-04-14 10:02

Mycket snack. Men har ni inga förbättringar så att det blir svårare att bedragare att lura av mig mina pengar om de ringer och försöker lura mig.

Kalle
Kalle
Svara till  Håkan
2024-04-15 09:19

Måste man ominstallera appen för att ta del av ändringarna?

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm