Hoppa till huvudinnehållet

Shareville slår användarrekord

Under februari månad nådde vår sociala investeringsplattform Shareville nya höjder. Sedan lanseringen av plattformen så har det aldrig varit fler unika användare som skapar innehåll under en och samma månad. Tittar vi på antalet inlägg som skapas är februari den näst bästa månaden någonsin. Teamet kring Shareville har jobbat stenhårt den senaste tiden för att migrera över funktionaliteten från Shareville in på Nordnets huvudplattform, och under februari månad skapades hela 99% av allt innehåll genom huvudplattformen.

För att fira denna fantastiska milstolpe så satte jag mig ner för en pratstund om Shareville och dess framtid med produktägaren för Shareville, Viktor Carlsson.

Stort grattis till rekorden Viktor, det måste kännas riktigt roligt?

Tack så mycket! Det är verkligen fantastiskt och motiverande för hela teamet och mig. Vi är alla här för att skapa värde och inspirera våra användare, och detta rekord är ett tecken på att vi är på rätt spår.

Innan vi fortsätter med frågorna, så tänkte jag, det kanske finns någon därute som inte vet vad Shareville är – kan du beskriva det lite kort?

Absolut! Shareville är Nordnets community och det främsta sociala nätverket för investeringar i Norden, där användare kan dela med sig av sina faktiska portföljer och följa andras. Detta skapar en unik plattform för sparare och investerare att dela erfarenheter och insikter; att inspirera och bli inspirerade

Vad tror du har bidragit till att användandet slagit nya rekord?

Jag tror det handlar om flera faktorer, men det som verkligen sticker ut är det strategiska beslutet att flytta Shareville närmare våra användare genom att integrera plattformen med Nordnet istället för att behålla den på en separat domän.

Tidigare kunde vi ofta se att en användare skrev utan att få någon som helst återkoppling, vilket ofta ledde till att användaren inte skrev igen. Det vi börjar se nu är en snöbollseffekt av en kritisk massa användare, som interagerar med, och skapar värde åt varandra, igen och igen.

För den som kanske har missat allt jobb ni gjort med Shareville senaste tiden, kan du kort gå igenom lite vad som nu finns på huvudplattformen?

Absolut! Vår huvudfokus har varit att utveckla hur våra användare kan skapa och ta del av innehåll på ett smidigt och värdefullt sätt. Idag finns nästan allt och lite till på nya Shareville, både i app och web.

Vår huvudfokus har varit att utveckla hur våra användare kan skapa och ta del av innehåll på ett smidigt och värdefullt sätt. Idag finns nästan allt och lite till på nya Shareville, både i app och web.

Ett annat framsteg är uppdateringen av våra användares profilsidor. Vi har integrerat mer detaljerad information om handel och innehav direkt kopplat till varje användares portfölj. Denna funktion, som är unik för Shareville, ger en insyn i användarnas aktiviteter på plattformen och underlättar för andra användare att få en klarare bild av vilken typ av investerare de interagerar med.

Vidare så har vi adresserat språkbarriären inom vår nordiska användarbas. Genom att implementera ett automatiskt översättningsverktyg har vi underlättat för användare från olika länder att kommunicera med varandra. Även om det ibland kan leda till översättningsmissar, har det överlag förbättrat kommunikationen avsevärt.

Hur ser framtiden ur för Shareville, kan du dela med dig av något spännande som ni sitter och jobbar med just nu?

Jag vill tro att Shareville har en mycket ljus framtid, vi har redan ett otroligt momentum och användarengagemang medan vi ser så stora möjligheter för förbättringar.

Just nu arbetar vi intensivt för att kunna fasa ut den äldre versionen av Shareville innan sommaren. Fram till dess jobbar vi med att lägga till nya funktioner, som att möjliggöra inlägg direkt på användarprofiler och införa en utvecklingsgraf som visar hur ens portfölj presterar över tid. Vi vill också förbättra navigeringen, introducera inspirerande listor och jobba på kureringsfunktioner som block/mute av användare som inte skapar något värde.

Stort tack för din tid Viktor och bra jobbat!

För egen del är Shareville klart min favoritprodukt på Nordnet. Blir alldeles varm i hjärtat av att se all kärlek och allt slit som lagts på Shareville senaste tiden.

Jag hoppas att du tycker att Shareville är lika fantastiskt som jag!

Tills nästa gång,
Axel

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm