Hoppa till huvudinnehållet

Nya köpvärda aktier och IPO:er

Läs vad Affärsvärlden tycker om Sandvik, Smart Eye, Bubbleroom, Nattaro Labs, ICA, Acast, Opter, Storytel och Preservium. Vi bjuder också på nyheter kring Afv-portföljen, Utdelningsportföljen, IPO-kommentarer, Serieförvärvare och Råduppföljning. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Affärsvärlden. Just nu har vi ett extra bra erbjudande för Nordnetkunder. Signa upp dig här och få rabatt på tjänsten.

Sandvik – Till analysen

Förvärvsrundan inom 3D-teknik ändrar inte Sandviks nyckeltal så värst mycket. Men kanske kan perceptionen förnyas? Det vore bra nog givet värderingsrabatten i aktien.

Smart Eye – Till analysen

Smart Eye är ett långsiktigt case med trenden i ryggen. Det senaste året har bolaget skruvat upp förvärvstempot vilket gör bolaget ännu mer intressant.

Bubblerooom – Till analysen

IPO-aktuella Bubbleroom har höga tillväxtambitioner. E-handelsbolaget bygger nu ett automatiserat lager. Kan Bubbleroom nå samma tillväxttal som innan pandemin är uppsidan stor. Men det saknas inte risker. Sista teckningsdag: 211117

Nattaro Labs – Till analysen

Nattaro tillhandahåller lösningar för att motverka och upptäcka vägglusangrepp. Än så länge är omsättningen blygsam. Nu satsar bolaget på Nordamerika. Kan det få försäljningen att lossna? Sista teckningsdag: 211119

ICA Gruppen – Till analysen

Budet ser i våra ögon okej ut prismässigt och hoppet om en höjning är nog klent för minoriteten. Om affären är bra eller dålig för ICA på lång sikt är svårt att säga.

Acast – Till analysen

Aktien har haft svårt att imponera på börsen efter noteringen i somras. Men fortsätter Acast leverera tillväxtsiffror som i senaste rapporten borde det bli ändring på det.

Opter – Till analysen

Mjukvarubolaget Opter utvecklar och säljer system för transportplanering. Bolaget har en stark marknadsposition i Sverige och Norge samt en fin tillväxthistorik. Är aktien värd att teckna? Sista teckningsdag: 211119

Storytel – Till analysen

Ljudboksbolagets tillväxt har saktat in under året och ledningens tidigare så pricksäkra prognoser har inte realiserats. Aktien föll hela 17% när Q3-rapporten presenterades nyligen.

Prevervium Property – Till analysen

Ett nytt “enfastighetsbolag” som noterades i dagarna och ger 6,1% direktavkastning. Synd bara att det är finansiell ingenjörskonst och inte starka kassaflöden som möjliggör den lockande utdelningen.

Kameo-lån Till analysen

Södertörns kyrka ska delfinansiera byggnationen av 30 bostadsrätter i Stockholms Söderort. Panten är bra och projektet har goda vinstmarginaler. Är lånet värt att teckna?

Serieförvärvare – Till sammanställningen

Det är lätt att se charmen i affärsmodellen, men desto svårare att räkna hem aktierna. Det är Afv:s intryck efter att ha synat en rad av börsens serieförvävare. Obeprövade kort ger högst uppsida medan premien för de stabilaste verksamheterna är skyhög.

IPO-kommentarer – Till sammanställningen

Idag gör Norditek börsdebut på First North med stigande kurs. I dagens IPO-svep går Afv igenom rådet för den aktien och för sex andra färska IPO:er.

Afv-portföljen – Till veckosummeringen

Storytel raderade ut det positiva bidraget från andra innehav under veckan. Ska man behålla aktien efter tillväxtvarningen?

Utdelningsportföljen – Till portföljtexten

Portföljen är på samma nivå som vid senaste uppdateringen i juli. Kursnedgången i Kindred är främsta förklaringen till det. Nu gör vi några ändringar.

Insiderkollen – Till sammanställningen

I Insiderkollen går Afv igenom alla aktuella insynsaffärer. Denna vecka: en träffsäker insider köper aktier i Kambi och kursraketens VD tankar aktier.

Råduppföljning – Till sammanställningen

Full pott i veckans omgång med kursraketen Elos Medtech som bästa aktie. Andra bra köpråd var de i SOBI och Enea.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Just nu har vi ett extra bra erbjudande för Nordnetkunder. Klicka på länken för att ta del av rabatten.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer