Hoppa till huvudinnehållet

Mjukvara, e-handel och nytt portföljinnehav

Läs vad Affärsvärlden tycker om Husqvarna, Proact, Sinch, Link Mobility, Poolia, Lindab, BeammWave, Move About, Catena Media och Bubbleroom, DistIT, Elos Medtech och Rebelle. Vi bjuder också på nyheter kring Afv-portföljen, Buy&Hold-portföljen, Rådändringar och Råduppföljning. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Affärsvärlden. Just nu har vi ett extra bra erbjudande för Nordnetkunder. Signa upp dig här och få rabatt på tjänsten.

Husqvarna – Till analysen

Det är lågsäsong för Husqvarnas produkter, liksom för aktien. Till 13 gånger rörelseresultatet tycks det vara reapris men knäckfrågan är hur mycket marginalerna gynnats av pandemin.

Proact – Till analysen

Halvledarbristen slog hårt mot datalagringsspecialisten Proact under 2021. Men nya förvärv och en förbättrad intäktsmix kan locka till köp.

Sinch – Till analysen

Värderingen har fallit mycket mer än bolagets kvalitet men sentimentet för tillväxtaktier behöver nog ljusna innan Sinch kan få revansch på börsen.

Link Mobility – Till analysen

Norska Link ser ut att ha eldat på lite för hårt med sin förvärvsexpansion. Bolaget är billigt men balansräkningen är i svagaste laget.

Poolia – Till analysen

Bemanningsbolaget Poolia kan lägga ett starkt 2021 till handlingarna. Den stora frågan är om den nuvarande marginalnivån kan bestå.

Lindab – Till analysen

Ventilationsbolaget Lindab har avyttrat affärsområde Building Systems och stärkt marginalerna för de kvarvarande områdena inom ventilation. Tillväxtutsikterna är goda med allt högre krav på energieffektiva lösningar.

BeammWave – Till IPO-analysen

Beammwaves produkt ska ta fram den fulla potentialen i 5G. Produkten bygger på forskning från Lunds Tekniska Högskola. Kan förhoppningsbolaget ta steget från akademin till kommersialisering? Sista teckningsdag: 25 feb

Move About – Till analysen

Move About driver bilpooler. I veckan började bolagets aktie att handlas på First North. Aktien föll i debuten.

Catena Media – Till analysen

Catena Media har ridit på urstarka tillväxt i USA på senare år. Bolaget är mer stabilt än på länge men värderas fortfarande lågt.

Bubbleroom – Till kommentaren

E-handelsbolaget Bubbleroom noterades i höstas på First North. Tillväxten i fjärde kvartalet var godkänd även om bolaget mötte enkla jämförelsetal. Under 2022 kommer bolaget automatisera sitt lager.

DistIT – Till analys

IT-distributören DistIT skruvande under fjolåret upp bolagets finansiella mål och siktar nu på 8% rörelsemarginal. Dessutom förvärvades snabbväxande Efuel som säljer laddboxar till elbilar.

Elos Medtech – Till kommentaren

I somras lade riskkapitalbolaget TA Associates ett bud på Elos Medtech. TA kontrollerar nu cirka 80% av kapitalet. Elos-aktien är ned nästan 25% sedan Affärsvärldens säljråd i höstas.

Rebelle – Till IPO-kommentaren

Rebelle driver en marknadsplats för handel av lyxprodukter. Aktien backar drygt 30% i debuten på First North. Likviditeten är klen och orderdjupet skvallrar om ytterligare nedsida.

Afv-portföljen – Till portföljsummeringen

Rysslands invasion av Ukraina föranleder stor börsoro och tunga kursfall runt om i världen.

Buy&Hold-portföljen – Till portföljsummeringen

Är den svaga starten på börsåret 2022 ett köpläge? Ser vi till Afv:s analysskörd för februari verkar det så. Antalet köpråd är ovanligt stort vilket syns i hela 16 ny inköp till portföljen.

Rådändringar – Till kommentarerna

Affärsvärlden slopar säljråden på en rad bolag som noterades under 2021. Samtliga av aktierna har mer än halverats sedan IPO.

Råduppföljning – Till sammanställningen

Det var rätt att teckna marknadsundersökningsbolaget Cint och att köpa Beijer Electronics. Aktierna blev omgångens stora vinnare.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Klicka på länken för att ta del av rabatten.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm