Hoppa till huvudinnehållet

Så funkar Private Banking utan fasta, dolda eller onödiga avgifter

Det är ovanligt många Private Banking-kunder som hör av sig till Nordnet just nu. Kanske beror det på att allt fler får upp ögonen för vad de faktiskt betalar till andra banker. Det här med avgifter är ju en central fråga för många just nu.

Private Banking som koncept är inget nytt, det har funnits i många, många år. Det är en hemvist för bankernas mer förmögna kunder – där servicen är högre och möjligheterna fler. Till det kommer nästan alltid höga avgifter. De flesta Private Banking-aktörer tar nämligen bra betalt, i form av både fasta och rörliga avgifter. Har man mycket pengar, resulterar det naturligtvis i höga kostnader.

På Nordnet har vi gjort tvärtom. Man betalar inte en krona för att vara kund hos Private Banking, i stället får man lägre priser och förmånligare villkor. Till Nordnets Private Banking välkomnas alla med samlade tillgångar om 2,5 miljoner eller mer.

Private Bankings Tommy Tillberg (t.v.) och Sverigechef Martin Ringberg (t.h)

Nordnets Sverigechef Martin Ringberg har fått en pratstund med Tommy Tillberg, chef på Nordnet Private Banking och Active Trading.

Hej Tommy! Du är chef för Private Banking, den avdelning som servar våra mest förmögna kunder. Berätta hur ni arbetar.

Grundbulten är snabb och vass service. Som kund hos oss behöver man nästan aldrig vänta mer än 30 sekunder på att få hjälp. Med ett eget telefonnummer når man vårt service- och mäklarteam som hjälper till med allt från det praktiska till att svara på frågor om börsen, pension och specifika investeringsmöjligheter. Vi är lika mycket ett bollplank som en support.

Och vad, i termer av tjänster och produkter, får man del av som kund hos dig och ditt team?

Precis som de flesta aktörer på marknaden har också vi ett heltäckande erbjudande som inkluderar allt från investerings- och skatterådgivning, till unika placeringserbjudanden och kundträffar. Dessutom har vi ju Sveriges billigaste bolån* för Private Banking. Våra kunder är självständiga och efterfrågar snarare oberoende analyser än konkreta råd. Vi har ett nära samarbete med Sveriges ledande ekonomimagasin Affärsvärlden och våra kunder får dagliga aktieanalyser och guidning i samband med börsintroduktioner.

Den stora skillnaden mellan oss och andra är att det är gratis att vara kund hos Nordnet Private Banking – man betalar bara för de tjänster man använder. Det tycker jag är transparent, schysst och modernt. Våra kunder är helt enkelt för smarta för att betala avgifter i onödan.


Aktiehandel är ju centralt hos Nordnet, hur ser villkoren ut?

Våra Private Banking-kunder handlar till förmånliga priser och har rabatterat courtage på både svenska aktier och utländska marknader. Man har en direktlina till mäklare och kan få hjälp att köpa och sälja stora aktieposter via algoritmer, ”dark pools” eller block. Det här är en service som normalt enbart större institutionella och professionella investerare har tillgång till.

Nordnet fick nyligen ta emot den prestigefyllda utmärkelsen Årets Bank. På vilket sätt sticker ni ut?

Det var både folkets röst, vår kamp för schyssta spararvillkor och vår höga innovationstakt som låg bakom utmärkelsen. Med risk för att låta skrytsam vill jag påstå att vi levererar hög kundnytta i ett rasande snabbt tempo. Bara sista kvartalet har vi kommit med flera nyheter som attraherar våra mer förmögna kunder, nämligen:

  • Under december adderade vi exempelvis fler marknader i vårt aktielåneprogram. Det betyder att våra kapitalförsäkrings- och pensionskunder numera får en extra avkastning på sina investeringar i nordiska, men också amerikanska och kanadensiska aktier. Det finns inget lika omfattande aktielåneprogram på den svenska marknaden idag.
  • Vi förändrade samtidigt vår hantering av återbetalning av utländsk källskatt inom kapitalförsäkring och pensionsförsäkring. Nu får man tillbaka skatten redan månaden efter utdelningen. Det är unikt för oss; hos de flesta andra tar det upp till tre år. Vår snabba återbetalning av utländsk källskatt uppskattas mycket hos den växande andel kunder som vill handla på andra marknader än den svenska.
  • Så sent som för några veckor sedan blev vi också första svenska bank att erbjuda kvartalspresentationer och bolagsrapporter från Quartr. Integrerat på vår plattform och i appen, helt utan kostnad för våra kunder.

Det är här är bara några exempel på lanseringar och nyheter som attraherar Private Banking-segmentet.

Kul att höra! Innan vi avrundar vill jag bara kolla; vad ska man göra om man blir nyfiken och vill veta mer?

Då är det bara att ringa mig och mina kollegor på 010-583 37 00 – så tar vi det därifrån. Du kan också läsa mer om Nordnet Private Banking och göra en intresseanmälan här.

Tack Tommy!

Tack själv, Martin!


*2,95% avser effektiv ränta efter högsta möjliga ränterabatt (23-01-01). För högsta rabatt krävs en belåningsgrad på max 50% och minst 15 mkr i tillgångar hos Nordnet. Effektiv ränta utan rabatt för ett bolån på 1 mkr med en bindningstid på 3 mån och en löptid på 30 år är 4,34%, vilket (förutsatt oförändrad ränta och utan hänsyn till ev. skatteavdrag) ger en månadskostnad om 3 617 kr och en total kreditkostnad om 2 302 000 kr. Bolånet kräver en kostnadsfri aktie- och fonddepå hos Nordnet.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer