Hoppa till huvudinnehållet

Medicinteknik, e-handel och portföljförändring

Läs vad Affärsvärlden tycker om Loomis, Novus, Cellavision, Beijer Alma, Biotage, Hanza, DistIT, Karnov, Torslanda Property, Sleep Cycle, Kjell Group, Readly och Raketech. Det bjuds också på nyheter kring Branschsvep e-handlarna, Afv-portföljen, Investeraren, Råduppföljning, Lock-up och nytt poddavsnitt.

Vissa av analyserna är upplåsta för Nordnets kunder, du ser vilka nedan.

Loomis – Till analysen (inget inlogg krävs)

Återhämtning efter pandemin parat med kraftiga valutaeffekter har gjort Loomis till en vinnare under 2022. Men nu väntar en tuff kombination av sämre konjunktur och hög inflation som kan pressa lönsamheten.

Novus – Till analysen (inget inlogg krävs)

Analys- och undersökningsföretaget Novus Group har uppvisat god tillväxt senaste åren. Frågan är om bolagets nuvarande marginaler är uthålliga.

CellaVision – Till analysen

Blodanalysbolaget CellaVision har en unik marknadsposition och goda tillväxtmöjligheter i takt med digitaliseringen. Rapporten för tredje kvartalet som presenterades nyligen var däremot ingen höjdare. Organiskt sjönk omsättningen och rörelsemarginalen var den lägsta på tio år.

Beijer Alma – Till analysen

I ett av industrigruppens större strukturgrepp det senaste decenniet har Beijer Alma avyttrat kabelverksamheten och i stället skaffat sig en större plattform inom fjädrar på den amerikanska marknaden.

Biotage – Till analysen

Medicinteknikbolaget Biotage har uppvisat god tillväxt över tid. Årets tre första kvartal växte bolaget 16% organiskt. Fjolårets förvärv av brittiska ADTBio utvecklas fint. Biotage har en stark balansräkning som möjliggör utrymme för fler förvärv framåt.

Hanza – Till kommentaren

Kontraktstillverkaren Hanza växte 26% organiskt i tredje kvartalet. Samtidigt passar bolaget på att presentera nya finansiella mål. Hanza siktar på att omsätta 5 miljarder med dubblerad vinst till år 2025.

DistIT – Till analysen

IT-grossisten DistIT har haft det kämpigt med lönsamheten i år. Kronförsvagningen har gjort inköpen dyrare samtidigt som svagare efterfrågan från slutkonsumenten försvårat prishöjningar.

Karnov – Till analysen

Karnov kan nog klara dåliga tider rätt bra framöver men nu börjar det stora integrationsarbetet med förvärven i Spanien och Frankrike. Ett osäkerhetsmoment.

Torslanda Property – Till budkommentaren

Västerport Holding som ägs till hälften var av Sagax och Nyfosa lägger ett budpliktsbud på 18 kronor per aktie för Torslanda Property Investment.

Sleep Cycle – Till analysen

Sleep Cycle växer på bra med fina marginaler, men trots det har aktien halverats sedan noteringen sommaren 2021. Ett nytt samarbetsavtal kan ge extra skjuts till tillväxten framöver.

Kjell Group – Till analysen

Tillbehörskedjan lägger fram en Q3-rapport där man fått ordning på bruttomarginalen men ser ökade kostnader på annat håll. Mycket är dock inprisat.

Readly – Till kommentaren

Readly tillhandahåller en digital prenumerationstjänst för magasin och tidskrifter. Idag rapporterar bolaget räkenskaperna för årets tredje kvartal. Förlusttakten minskar. Räcker kassan tills positivt kassaflöde?

Raketech – Till kommentaren

Rapporten var inte nog för att lyfta den lågt värderade aktien. Utvecklingen i USA blir avgörande.

Branschsvep e-handlarna – Till sammanställningen

E-handelsbolagen har haft det tufft operativt under 2022 då marknadstillväxten bromsat in. Majoriteten av bolagen har nu hunnit rapportera räkenskaperna för årets tredje kvartal. Vilka rapporter sticker ut och hur ska man se på aktierna?

Afv-portföljen – Till portföljen

Portföljen tar hem vinsten i Loomis som blivit en riktig dollarvinnare i år.

Börsgolvet – Till golvet

Nya räntehöjningar, övertygade VD:ar och såklart nytänkande aktietrick från fastighetsvärlden. Ännu en vecka har passerat i kvarteren kring Stureplan!

Investeraren – Till intervjun

Den Malmö-baserade riskkapitalfonden Pale Blue Dot startades 2020 av entreprenörerna Joel Larsson, Heidi Lindvall och Hampus Jakobsson. Syftet med fonden är att investera i teknikbolag som utvecklar lösningar som minskar eller återställer skador som orsakats av utsläpp och klimatförändringar. För Affärsvärlden berättar Heidi Lindvall om läget på marknaden och om nya innehav i fonden.

Råduppföljning – Till sammanställningen

Omgångens bästa köpråd blev teknikbolaget Net Insight som förra året fick en genombrottsorder. Även säljrådet i Flat Capital blev väldigt lyckat. Aktien är ned 76% sedan vårt säljråd.

Lock-up-avtal – Till sammanställningen

Kommande veckor löper en rad lock-up-avtal ut för ägarna i bland annat SignUp Software, 4C Group, Bubbleroom, Opter, Nordnet och Egetis Therapeutics.

Nytt poddavsnitt – Till podden Afv Analys

Madeleine Lundberg, Otto Klaar och Joakim Hellquist diskuterar analyserna av Stillfront, Anora, Consensus Asset Management, Avensia och Sweco.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
1 Kommentar
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2022-11-14 14:03

Affär svärdens analyser? Varför kräver för att kontrollera trovärdigheten visa inloggning andra inte !! Kan det vara så någon med koppling har en större post att sälja en pump och dump? Det är ju massor som gör analyser i dag när skall man anse att det är kontroldags ? Har Putin ett finger med i spelet . Eller är det är det bara Miljöpartiet el avstängning som gäller