Hoppa till huvudinnehållet

Köpråd, nya noteringar och portföljförändring

Läs vad Affärsvärlden tycker om Ambea, VNV Global, Inwido, Nyfosa, Hemnet, JS Security, BE Group, Nilar, Modelon, TellusGruppen, CellaVision och Safello. Vi bjuder också på nyheter kring Afv-portföljen och Råduppföljning. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Affärsvärlden. Just nu har vi ett extra bra erbjudande för Nordnetkunder. Signa upp dig här och få rabatt på tjänsten.

Ambea

Ambea är ett av Nordens marknadsledande omsorgsbolag. Efter förvärvet av Aleris har den norska verksamheten visat svaga marginaler. 2020 innebär ett trendbrott. Kan vi se ytterligare marginalförbättring framöver?

VNV Global

VNV Global har gått starkt i pandemin och har vänt från rabatt till premievärdering på börsen. Men potentialen är fortsatt stor.

Inwido

Fönsterbolaget Inwido inleder 2021 starkt med rekordhög tillväxt och solid orderbok. På kort sikt finns risk för viss marginalpress. Långsiktigt lockar förvärvsmöjligheterna.

Nyfosa

Fastighetsbolaget är en kassaflödesmaskin med lågt P/E-tal och hyfsad direktavkastning på 4% från ett diversifierat bestånd av närmre 400 fastigheter. Största risken är trögare utveckling för kontorsfastigheter framöver.

Hemnet

Bostadsplattformen rusade drygt 40% i öppningen. Att teckna aktien visade sig vara rätt trots både högt pris och stort kursintervall.

JS Security

Ett nystartat bolag som tar blockkedjan till hjälp för att skapa en extra säker datalagringstjänst. Aktien blir knappast en säker investering. Sista teckningsdag: 210430

BE Group

BE Group har inte varit någon fröjd för aktieägarna sedan noteringen 2006. Nu är stålpriserna och bolagets intjäning på toppnivåer. Är det hållbart?

Nilar

Nilar är en batteritillverkare med inriktning på stationär energilagring – en marknad i medvind. Mycket talar för att bolagets goda ESG-poäng får placerarna att svälja en hög värdering. Sista teckningsdag: 210429

Modelon

Givet det stora intresset för aktien var Modelons handelsstart programenligt bra.

Tellusgruppen

Skolkoncernen Tellusgruppen noterades på First North nyligen. Akiten handlas strax över teckningskursen.

CellaVision

Det finns tecken på att investeringarna inom sjukvårdssektorn håller på att normaliseras. CellaVisions långsiktiga tillväxtmöjligheter är fortsatt goda.

Safello

Kryptomäklaren Safello rider på Bitcoin-haussen och ska nu notera sina aktier på First North. Är det läge att teckna? Sista teckningsdag: 210430

Afv-portföljen

Portföljbolagens rapporter är bra men i ett fall har värderingen sprungit iväg lite väl mycket.

Råduppföljning

En stark omgång. Köprådet i Kindred blev succé och steg över 250%. Det var också rätt att köpa Inwido som gynnats av renoveringstrenden och ESG-flöden. Även norska Sbanken bjöd på en dubblering och förvärvades nyligen av DNB.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Just nu har vi ett extra bra erbjudande för Nordnetkunder. Klicka på länken för att ta del av rabatten.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
1 Kommentar
Nyast
Äldst Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2021-06-30 16:00

ja det var i tressant ja brukar läsa alla råden då får man en ungefärlig bild av riktigheten banker gorde ju så att man analyserade ett antal aktier så köpte man dom och sen rekommenderade man dom till kunderna och när dom då steg såsålde an av sin egen stock. en vin vin grej u drar vad affärsvärlden tjänar på detta

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm