Hoppa till huvudinnehållet

Kontraktstillverkning, konsult och nya bud

Läs vad Affärsvärlden tycker om Academedia, BTS Group, Hanza, Haldex, Emilshus, Engcon och Clas Ohlson. Det bjuds också på nyheter kring Afv-portföljen, Investeraren, Börsgolvet och Råduppföljning.

Academedia – Till analysen

Mer och mer pekar på att det tids nog kommer bli nya spelregler för privatägda friskolor. Det återstår att se vad politikerna lyckas komma överens om, men eventuella förändringar lär inte bli till det bättre för börsbolag som Academedia.

BTS Group – Till analysen

Ny ledning och nytt förvärv har tillkommit i konsultbolaget BTS. Kan förändringarna hjälpa bolaget till ännu fler rekordkvartal?

Hanza – Till analysen

Kontraktstillverkaren Hanza uppvisar starka marginaler på bolagets huvudmarknader. Kan rörelsemarginalen på bolagets övriga marknader nå motsvarande nivå finns fortsatt fin uppsida i aktien.

Emilshus – Till analysen

Det småländska fastighetsbolaget går mot strömmen och noterar stamaktien samtidigt som andra fastighetsaktier rasar på börsen. 85% av erbjudandet är dock säkrat på förhand vilket minskar risken.

Engcon – Till analysen

Börsaktuella Engcon tillverkar utrustning för att styra grävmaskiner. Den är standard i Norden och blir det som bolaget tror likadant i övriga världen kan det finnas tillväxt.

Clas Ohlson – Till analysen

Det är medvind för hemmafixarkedjan som nyligen också höjde marginalmålet. Dock oroar det att bolagets kostnader nu ökar på många håll samtidigt som konsumenten får mindre pengar i plånboken.

Haldex – Till analysen

Tyska SAF Holland lägger ett bud på fordonsunderleverantören Haldex värt 3,2 miljarder kronor. Budpremien är drygt 46%. Hur ska man se på budet?

Afv-portföljen – Till portföljen

Portföljen steg något under veckan. Embracer och Spotify var i hetluften.

Investeraren – Till investeraren

Peter Nelson, förvaltningschef på Carnegie Private Banking, tror att de värsta börsrasen är förbi för den här gången. Men än är det för tidigt att öka aktieexponeringen. Istället blickar strategen mot alternativa investeringar.

Insiderkollen – Till insiderkollen

Afv går igenom alla aktuella insynsaffärer. Denna vecka har flera intressanta transaktioner från bolagens största ägare skett.

Börsgolvet – Till golvet

Sparpaket, krossade värderingar och stulna föredrag. Snåla vindar blåser i kvarteren kring Stureplan!

Råduppföljning – Till sammanställningen

Kontraktstillverkaren Note blev denna omgångs bästa råd efter dubblerad kurs. Andra bra råd var att köpa Prevas, Clas Ohlson och Bokusgruppen.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
2 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2022-06-13 19:51

är gsnska trött på dessa analyser!!

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2022-06-17 18:24

Och jag tror vi är ganska många som är trötta på dina kommentarer!

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm