Hoppa till huvudinnehållet

Kläder, logistik och medicinteknik bland veckans analyser

Läs vad Affärsvärlden tycker om Beijer Alma, Fenix Outdoor, DSV Panalpina, Duearity, Boule Diagnostics, Safello, JS Security och SyntheticMR. Vi bjuder också på nyheter kring Utdelningsportföljen, Insiderkollen och Råduppföljning. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Affärsvärlden. Just nu har vi ett extra bra erbjudande för Nordnetkunder. Signa upp dig här och få rabatt på tjänsten.

Beijer Alma

Industrigruppen värderas till toppmultiplar på toppvinster. Frågan är om nuvarande lönsamhet är hållbar och om förvärvsspåret övertygar tillräckligt för att svälja värderingen.

Fenix Outdoor

Fenix Outdoor har gynnats av en stark friluftstrend och aktien har gått starkt det senaste året. Frågan är om det finns någon uppsida kvar.

DSV Panalpina

DSV Panalpina är en dansk logistikjätte. Aktien har gått starkt och bolaget har nyligen annonserat ytterligare ett stort förvärv. Samtidigt är värderingen minst sagt hög. Vi synar om det är rimligt.

Duearity

Malmöbolaget Duearity gjorde inte mycket väsen av sig under sin handelsdebut. Men kursen var i alla fall inte ned till skillnad från resten av börsen.

Boule Diagnostics

2020 var ett utmanande år för medicinteknikbolaget Boule. Inledningen på 2021 var helt okej och orderingången verkar återhämta sig. I slutet av nästa år planerar Boule att lansera sina nya produktplattform.

Safello och JS Security

Krypto är hårdvaluta på börsen. Efter vårens dundersuccé med noteringen av Coinshares startade även handeln i bitcoinmäklaren Safello med kraftig uppgång.

SyntheticMR

Mjukvarubolaget SyntheticMR har investerat i tillväxtinitiativ de senaste åren. Försäljningstillväxten väntas nu accelerera rejält framöver. Är aktien köpvärd?

Utdelningsportföljen

Efter ett förlorat 2020 har utdelningsportföljen fått upp ångan i år. Med en uppgång över 30% ligger den steget före index. Utdelningarna återinvesteras i en vinnare.

Insiderkollen

Afv går igenom alla aktuella insynsaffärer. Denna vecka: köpräd i klädjätten och fortsatta vinsthemtagningar i kursraketerna.

Råduppföljning

Köprådet i norska Multiconsult utvecklades starkt. Aktien steg 280%. Även Plejd blev en kursraket men vi slopade med facit i hand köprådet alldeles för tidigt.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Just nu har vi ett extra bra erbjudande för Nordnetkunder. Klicka på länken för att ta del av rabatten.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm