Hoppa till huvudinnehållet

Investera i digital underhållning med fokus på Gaming och eSport!

Detta inlägg är marknadsföring.

ArdenX, en global fond, som för närvarande placerar i underhållningsbolag på global nivå. Det är inte en branschfond utan en global fond med gynnsamma placeringsmöjligheter.


– Vi fokuserar särskilt på Gaming och eSport. Digital underhållning i olika former är här för att stanna, utvecklingen är snabb och tillväxtprognoserna för i synnerhet Gaming och eSport ser mycket bra ut, säger fondens förvaltare Stefan Westin.


Vad är eSport och hur länge har det funnits?

– eSport, elektronisk sport, är enkelt uttryckt tävlingar med spelkonsoler eller datorer där spelarna eller lagen spelar datorspel mot varandra online. Första gången man spelade i lag över internet var 1988. Det var ett spel som heter Netrek.Den moderna eSportens födelse hänförs till Asien och i huvudsak Sydkorea under slutet av 1990-talet.


Hur stort är eSport idag?

– På global nivå finns det siffror, Newzoo Global esports market report 2019, som uppskattar antalet åskådare 2019 till ca 454 miljoner. Det ökning från 2018 med ca 15%. Dagens turneringar inom eSport är mångfalt större än tidigare, prispengarna är ansenliga med miljoner i potten samt att stora arenor, som t.ex Globen, fylls med åskådare. Omsättningen inom eSport på global nivå uppgår till ca 1 miljard USD för 2019. Under 2019 så kommer ca 1,8 miljarder människor i världen att känna till eSport, enligt Newzoo.

Många spelare livesänder sitt spelande och sina matcher s.k. Streaming. Här är det oerhört viktigt med en jämn och snabb internetuppkoppling och utvecklingen av 5G blir viktig. Vi följer självklart de bolag som är med och utvecklar 5G.

MVIS Gaming och eSport index är globalt och tar med bolag som har minst 50% av sina intäkter från Gaming och eSport. Grafen nedan visar utvecklingen på 5 år:

Vad kan man säga om framtiden för eSport?

-Färska prognoser målar upp en spännande framtid vad beträffar eSportens tillväxttakt på global nivå. Antalet personer som tittar på eSport har stigit från 335 miljoner år 2017 och kommer att öka till 645 miljoner år 2022, enligt en prognos från Newzoo, Global esports market report 2019. Det är nästan en dubblering på sex år. Omsättningstillväxten (total försäljning), enligt samma rapport, förväntas öka från 655 miljoner USD till 1,8 miljarder USD mellan åren 2017-2022.

Vår samlade bedömning är att det finns många goda anledningar till att investera i denna spännande och växande sektor. ArdenX erbjuder den möjligheten.


Förvaltas av: Plain Capital

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm