Hoppa till huvudinnehållet

Ett produktår som fullkomligen rusade förbi

Tiden går så fort. Tredje advent har redan passerat och snart står vi alla där och ska plocka upp julklappspapperen från golvet efter en förhoppningsvis trevlig julafton med familjen. Hög tid med andra ord för ett blogginlägg, mitt sista för året.

Och vilket år det varit, Nordnets första helår som (ny)noterat bolag ($SAVE). Ett år då 357.000 nya sparare har blivit kunder hittills, och då alla kunder – gamla som nya – satt in närmare 80 miljarder i nysparande och gjort över 66 miljoner transaktioner via vår plattform. Och det hade inte varit möjligt utan allt trägna arbete av mina kollegor på Tech.

Jag skriver ofta om nya funktioner i vår app och webb – eller nya produkter som vi lanserat – men förutsättningen för att allt det ska fungera är förstås att vår plattform snurrar även när det är högt tryck på marknaderna. Hittills i år har vi säkerställt en tillgänglighet på 99,9% i linje med våra mål och också fått många glada hejarop för det från er.

Men vi har ju skeppat funktioner också förstås! Våra produktägare, designers och utvecklare har jobbat på med både stora och små initiativ. Appen har släppts i 40 (!) nya versioner – ett rekord för oss – och även vunnit ett prestigefyllt internationellt designpris i Red Dot Award. Bland nya funktioner i appen i år hittar vi köp-/säljprickar på graferna, nya fondsidor, nya grafer, nytt sök, ETF-screeners, ett enkelt sätt att dela instrument och ett diskret läge för att dölja sitt saldo (för skärmdumpar eller trånga tunnelbanetåg).

Även på webben har mycket nytt lanserats. Ibland är det de till synes mindre utvecklingarna som ger mest kundnytta. Eller vad sägs om nya transaktioner och notor, där man kan få en sammanställning på alla sina utdelningar under en period, både brutto och netto? Eller nya funktionen där man kan välja radavstånd för innehaven i depån? En annan favorit är motorn bakom de nya graferna som ger möjlighet till 10 års grafer eller till och med ”max” (så långt bak datan går) men som även möjliggör högre resolution i graferna som du kan välja själv: dagar, timmar eller till och med minuter. Ytterligare utveckling har förbättrat allas favorit ”quickbar” längst upp på sidan, i graferna kan du nu jämföra en aktie med en annan aktie eller index. I dagarna släppte vi också en liten ”julklapp” som ni väntat tålmodigt på: möjligheten att köra sajten i ”dark mode”!

Slutligen, vad det gäller Shareville jobbar vi för fullt med att flytta all social funktionalitet in på Nordnets webb och app. Många av våra mest passionerade Shareville-ambassadörer har varit involverade i arbetet och vi har ett koncept som jag är mycket stolt över. Vi hoppas kunna visar er mer i det nya året!

Med det tackar jag för att du läste och önskar dig och din familj en God Jul och Gott Nytt År!

Rasmus Järborg
Produktchef och vice VD

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
6 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Peppe
Peppe
2021-12-20 11:44

Hej Rasmus, vore toppen om man kunde se utveckling över tid 1dag, vecka, månad, år etc på ett instrument, direkt i depån utan att behöva bygga massa rapporter, skulle vara lätt att göra med en drop down i depån direkt.

Peppe
Peppe
Svara till  Rasmus Järborg
2021-12-23 12:11

Tack Rasmus, ja precis att man vi en drop-down kan välja utveckling över olika tids axlar

Håkan
Håkan
2021-12-21 21:21

Ja utveckling vecka. År. fanns på den gamla hemsidan.

Kenneth Nilsson
Kenneth Nilsson
2021-12-23 10:58

Det var mycket skryt! Jag anser att Nya Nordnet är betydligt sämre för aktieaffärer, på flera punkter, än vad Gamla Nordnet var. Jag påpekade, när nya sytemet kunde prövas för två år sen, att utskrifter av aktiedepån inte fungerade, en fundamental funktion. Fortfarande fungerar det inte, inte ens genom att högerklicka. Det verkar som att ni i år också tagit bort den fina möjligheten att ta ut en K4 innan årsskiftet, för att kunna enklare hinna med att kvitta förluster mot vinster. Det finns mycket som talar för att aktiehandel var bättre i det gamla. Systemet kräver mycket onödigt klickande… Läs mer »