Hoppa till huvudinnehållet

Lär dig knepen för framgångsrik handel – möt daytradern Ekka

Att bli en framgångsrik aktiv handlare på börsen är en färdighet som tål att övas på. Jag har träffat daytradern Ekka Lundin för att få ut så mycket kunskap som möjligt. Läs och lyssna in för vässa dina färdigheter på börsen.

Nyckel för att överleva på börsen – Money Management

En vital del för att kunna överleva mer aktiv handel på börsen är hanteringen av dina pengar. Man kan se det som dina spelmarker som du har till förfogande för att sätta in på börsen. Om du kastar in hela klumpsumman kapital som du har och bränner bort det på en dålig affär så kommer din karriär som aktiv handlare att bli kortvarig.

I detta klipp kollar jag med Ekka hur han resonerar kring sitt egna money management.

Nyttja rörelser i marknaden – bli bättre på rapporthandel

Nytt kvartal betyder nya rapporter från de noterade bolagen. Då blir marknaden mer medveten om bolagens utveckling och det för ofta med sig lite extra rörelser hos aktierna som överraskar både positivt och negativt. Detta kan man givetvis nyttja som mer aktiv, men det är inte enkelt. Ekka är själv transparent med sina styrkor och svagheter – den medvetenheten är också en nyckel för framgång. Kolla in för att höra hans tankar om rapporthandel.

Bemästra det mentala spelet – psykologin på börsen

Det är inte helt enkelt att behålla lugnet när marknaden plötsligt går emot din position. Eller när du precis haft den tionde vinstaffären i rad under kort tid och hybrisen börjar krypa fram. Att jobba på den mentala styrkan kan vara avgörande för att klara sig helskinnad på börsen. Jag får veta Ekkas gyllende knep för att hantera såväl uppgång som nedgång.

Rätt rutiner för att jobba på börsen

Ett bra tips för den som vill bli uthållig med sin handel är att skapa rutiner som ger rätt förutsättningar. Det kan vara enkla små detaljer under första timmarna på dygnet som gör att du är mentalt och fysiskt på rätt plats för att lyckas. Eller hållpunkter under dagen som gör att du orkar hålla fokuset uppe tills börsen stänger. Kolla in vilka rutiner Ekka jobbar med i sin handel.

Tjäna pengar på spreaden

Här kollar vi på en konkret strategi för att handla A- mot B-aktier och nyttja den skillnad som emellanåt uppstår. Vi kollar in Handelsbanken som exempel i klippet och får höra hur Ekka handlar med denna teknik.

Ta dig tiden och samla på kunskap och färdigheter som gör dig till en bättre aktiv handlare på börsen. Har du tankar och idéer om framtida ämnen som jag och Ekka ska prata om så dela gärna i kommentarsfältet nedan.

/Alexander Gustafsson

Alexander Gustafsson
Investeringscoach på Nordnet

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm