Hoppa till huvudinnehållet

Bud och köpvärda aktier

Läs vad Affärsvärlden tycker om ABB, Kopparbergs, Lipigon Pharmaceuticals, Enlabs, Swedish Match, Photocure, Arcoma, Bank Norwegian, Aspire Global, Caverion och Net Insight. Vi bjuder också på nyheter kring Afv-portföljen och Råduppföljning. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Affärsvärlden. Signa upp dig här och få från 15% rabatt på tjänsten.

ABB

Under 2020 påverkades ABB av pandemi, omstruktureringskostnader och nedskrivning av goodwill. Inför 2021 är förutsättningarna ljusare och nu måste lönsamheten upp som ledningen utlovat.

Kopparbergs

Kopparbergs bokslut över pandemiåret 2020 fick kalla handen av aktiemarknaden. Men nu är alltför mycket negativt inprisat i aktien.

Lipigon Pharmaceuticals

Kors i taket – en börsnotering som inte flög till himlen när handeln släpptes på. Är det stekheta IPO-klimatet på väg att vända?

Enlabs

Den brittiska speljätten Entain la den 7 januari ett bud på First North-noterade Enlabs värt 40 kr per aktie. För lågt tyckte flera ägare och Affärsvärlden stämde in i kören. Nu höjer Entain budet på Enlabs.

Swedish Match

Med lojala kunder och låga investeringsbehov har Swedish Match en unikt stark verksamhet. Dessutom gör bolaget stort genombrott i en ny produktkategori. Värderingen är i linje med det genomsnittliga börsbolaget. För lågt, anser Afv.

Photocure

Norska hälsovårdsbolaget Photocure avslutade 2020 starkt. Tillväxten på den amerikanska marknaden imponerar.

Arcoma

Medicinteknikbolaget Arcoma har parerat viruskrisen helt okej. Bolaget har ny VD och är nu på förvärvsjakt.

Bank Norwegian

Nischbanken Nordax ämnar lägga bud på betydligt större Bank Norwegian. Med både som köpare och säljare finns riskkapitaljätten Nordic Capital som doppar tårna allt djupare i blancobankerna.

Aspire Global

I ena vågskålen ligger det många nya vunna kontrakt och tillväxtmöjligheter. I den andra regleringsrisk och marginaler som utvecklas åt fel håll. Vad väger tyngst, frågar sig Afv.

Caverion

Uppsidan är lockande om det finska installationsbolaget Caverion skulle nå upp i närheten av de lönsamhetsnivåer som Bravida och Instalco har. Det ser ganska mörkt ut just nu men på sikt borde chansen vara hygglig.

Net Insight

Net Insight renodlar verksamheten och ifjol såldes streamingsatsningen Sye till Amazon. Häromveckan meddelades att ScheduALL också avyttras. Bolaget ruvar nu på en stor nettokassa. Får ledningen ordning på tillväxten kan aktien bli en bra placering.

Afv-portföljen

Februari blev ännu en positiv börsmånad trots viss oro kring ökade marknadsräntor i USA. Afv-portföljen satte nya toppnoteringar efter fortsatt rally i Kindred.

Råduppföljning

Köprådet i Boozt blev omgångens succé. Aktien steg över 200%. Det var även rätt att köpa Green Landscaping som också utvecklades starkt. Däremot slopade vi vårt lyckosamma köpråd i förvärvsmaskinen Stillfront för tidigt.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Läs mer om Affärsvärlden och rabatten du får med Nordnets erbjudande

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm