Hoppa till huvudinnehållet

Bud, IPO och fastigheter

Läs vad Affärsvärlden tycker om Sandvik, Epiroc, Momentum Software, Bilia, Footway, Momentum Group, SBB, Medicortex, MTG och Devport. Det bjuds också på nyheter kring Investeraren, Börsgolvet, Råduppföljning och Insiderkollen.

Sandvik – Till analysen

Verkstadsbolaget går på alla cylindrar med urstark efterfrågan och nya höjda finansiella mål. Sandvik har alltid varit billigare än Epiroc men rabatten verkar väl hög.

Epiroc – Till analysen

Kvalitetsbolaget inom gruvutrustning har rasat i linje med övriga börsen trots att rekordsiffror väntas för 2022. Den som tror höga metallpriser är här för att stanna anar potential i Epiroc.

Momentum Software – Till kommentaren

Tyska Aareon lägger ett bud på Momentum Software Group, som tillhandahåller affärssystem till fastighetsbranschen. Budet är värt 1,8 miljarder kronor och premien var drygt 71%.

Bilia – Till analysen

Bilkedjan Bilia skruvade nyligen upp sitt rörelsemarginalmål. Utsikterna inom bilaffären präglas av osäkerhet med ökad inflation och konjunkturoro. Risken är att efterfrågan bromsar in.

Rådändringar – Till kommentaren

Analyser är delvis färskvara. När det hänt mycket med börskursen och/eller i verksamheten så kan det ofta vara läge att se över ursprungsrådet. Affärsvärlden byter åsikt kring två aktier.

SBB – Till analysen

Ilija Batljans fastighetsbolag rasar ytterligare 10% och når nya bottennivåer. Vi ser 50-80% extra uppsida i SBB jämfört andra pressade fastighetsaktier som den motvallsbenägne investeraren skulle kunna köpa i dagsläget. Risknivån är dock både hög och svårbedömd.

Medicortex – Till IPO-analysen

Det måste till något extra för att en IPO av ett utvecklingsbolag ska bli bra att teckna i dagens trista börsklimat. Har finska börskandidaten Medicortex det? Sista teckningsdag:220627

MTG – Till analysen

MTG är sedan försäljningen av e-sportsverksamheten numera en renodlad mobilspelskoncern. I samband med kapitalmarknadsdagen lanserade bolaget nya, offensiva mål. Om de nås är uppsidan stor.

Devport – Till analysen

Teknikkonsultbolaget Devport inledde 2022 med en rivstart tillväxtmässigt och ett rekordhögt rörelseresultat i Q1. Lyckas bolaget leverera på sina finansiella mål ser aktien mycket attraktiv ut, men är det realistiskt?

Lundin Energy – Till kommentaren

Idag torsdag avskiljs fusionsvederlaget från affären där Lundin Energy säljer sin olja- och gasverksamhet till norska Aker BP. Den som idag köper Lundin Energy köper in sig i en producent av förnybar el.

Investeraren – Till intervjun

Fler bolag kan komma att köpas ut från svenska börsen ifall värderingarna fortsätter att vara låga, enligt Fredrik Wranéus och Raphael Bejarano på amerikanska investmentbanken Jefferies. Samtidigt ser de en uppsida inom jordbruk och veterinärsektorn framöver.

Börsgolvet – Till golvet

Inflationschock, räntelyft och skakiga börser. Har vi hört den förr?

Råduppföljning – Till sammanställningen

Enbart två aktier uppvisade positiv avkastning i veckans uppföljning. Vi slopade vältajmat köprådet i Heimstaden Pref. Det var rätt att inte teckna Codemill som rasat sedan IPO. Både RevolutionRace och Readly bjöd på stora kursfall.

Insiderkollen – Till sammanställningen

Afv går igenom alla aktuella insynsaffärer. Denna vecka har intressanta transaktioner skett i Hemnet, Revolution Race, Boozt, Online Brands Nordic och mycket mer.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer