Hoppa till huvudinnehållet

Besked om flytträtten “inom en mycket snar framtid”

Nu börjar det bubbla rejält. Enligt Finansdepartementet kommer man att ge besked om flytträtten, och hur man går vidare med lagrådsremissen, “inom en mycket snar framtid”.

Nordnet har, som ni som följer oss här och på sociala medier känner till, slagits för ett avgiftstak vid flytt av fondförsäkring. Detta för att få till en fungerande flytträtt som är effektiv på riktigt. Nu är åtgärder, efter många turer, på gång.

På Nordnet lanserade vi, efter riksdagens beslut om att regeringens ska återkomma med kraftfullare åtgärder för att få ned de skyhöga flyttavgifterna, Flytträttsklockan. Detta för att sätta press så att processen för att ta fram förslag på bland annat avgiftstak fortgår enligt den tidsram man kan förvänta sig av politiska processer. De tar tid och det måste man ha respekt för, men politikerna får inte glömma att klockan och avgifterna tickar under tiden.

En viss oro infann sig dock efter sommaren när vi inte hörde något alls om lagrådsremissen, och det i branschen ryktades om att arbetet “kanske lagts på is”. Rykten ska man inte ta för sanning, men en liten oro infann sig såklart.

Men nu verkar ändå lagrådsremissen vara på gång.

“Vi kommer att lämna besked inom en mycket snar framtid”, svarar Erik Cernjul, rättssakkunnig på Finansdepartementets finansmarknadsavdelning, på min fråga om när lagrådsremissen egentligen kommer.

Jag och Nordnet hoppas förstås att regeringen kvarstår vid förslaget om ett avgiftstak på motsvarande 600 kronor. Vår förhoppning har hela tiden varit att ett avgiftstak kan vara på plats i början av nästa år, och den förhoppningen kvarstår därmed.

Nu väntar vi med spänning på besked från Finansdepartementet!

/Frida

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm