Hoppa till huvudinnehållet

Fastigheter, retail och spel

Läs vad Affärsvärlden tycker om Bonava, Bonesupport, Kid, Angler Gaming, Humana, USWE Sports, Softronic, Buyersclub och Catena Media. Det bjuds också på nyheter kring Afv-portföljen, Investeraren, Börsgolvet, Obligationer och Råduppföljning.

Bonava – Till analysen

Bostadsutvecklarens redan klena lönsamhet lär pressas ytterligare när man nu tvingas lämna landet med högst marginaler samtidigt som stigande räntor sätter press på övriga marknader.

Bonesupport – Till analysen

Medicinteknikbolaget Bonesupport fick nyligen godkännande för produkten Cerament G avseende indikationen beninfektion i USA. Det är ett efterlängtat besked.

Kid – Till analysen

Kid presterar rekordmarginaler men värderas fortsatt lågt. När Afv skissar på normaliserad lönsamhet lockar aktien. Är bolaget tillräckligt stabilt för att kunna tackla ett sämre konsumentsentiment?

Angler Gaming – Till analysen

Speloperatören Angler Gaming har ett riktigt tungt år i ryggen med fallande intäkter och marginaler. Ledningen arbetar med ett åtgärdsprogram för att vända utvecklingen. Hur ska man se på aktien?

Humana – Till analysen

Humana är både en pandemiförlorare och ett bolag som tampas med politisk risk. Pandemin tycks lida mot sitt slut. Nästa hinder blir valet i september. Kan den defensiva aktien bli en börsvinnare?

USWE Sports – Till analysen

USWE Sports säljer ryggsäckar och vätskesystem som används vid exempelvis cykling, skidåkning eller motorsport. Tillväxten senaste året var stark även om utvecklingen i det senaste kvartalet var en klar besvikelse.

Softronic – Till analysen

IT-konsulten har stärkt marginalerna en hel del senaste åren. Ökad inflation är ett orosmoln. Sedan en månad tillbaka har Softronic en ny VD i Charlotte Eriksson. Hur ska man se på aktien?

Buyersclub – Till IPO-analysen

Buyersclub kombinerar en e-handelsplats med en egen köpklubb som genererar stabila medlemsavgifter. Satsningen har lovande inslag men också en bra bit kvar till lönsamhet. Är det värt att teckna aktien? Sista teckningsdag: Onsdag 8 juni

Catena Media – Till analysen

Catena Media växer inte alls så bra som bolaget borde och nästa kvartal blir tufft. Men sedan kan det vända och längs vägen finns chans till ett bud.

Afv-portföljen – Till månadssummeringen

Bud på två av portföljens större namn hjälpte till att lyfta avkastningen rejält. Afv-portföljen slutade på +5,6% jämfört -1,0% för index.

Börsgolvet – Till golvet

Nya affärer, budrykten och en inverterad finanslegendar. Ännu en vecka har passerat i kvarteren kring Stureplan!

Investeraren – Till intervjun

Christian Kopfer är råvaruanalytiker på Handelsbanken. För Affärsvärlden berättar han om hur man bäst investerar i råvaror – och varför man inte bör göra det nu.

Obligationer – Till sammanställningen

Stigande räntor innebär fallande obligationspriser. Många obligationer med längre löptid har fallit 20% eller mer hittills i år. Mest kris är det i Desenio och SAS vars obligationer nu handlas till årsavkastningar kring 20%.

Nytt poddavsnitt – Till podden Afv Analys

Det blir varning för bostadsras i veckans Affärsvärlden Analys. Madeleine Lundberg, Daniel Zetterberg och Peter Benson går igenom en rad analyser av bolag som JM, Bonava och SCA, och så blir det snack om tech och krypto. Dessutom ett nedslag i IPO-guiden där vi bland annat hittar Buyersclub och Emilshus.

Råduppföljning – Till sammanställningen

Köprådet i Karnov utvecklades fint. Sämre gick det för köprådet i Bulten. Det var helt rätt att avstå att teckna Aventura Group som mer än halverats sedan IPO. Däremot var det fel att inte teckna MilDef som gått starkt på börsen.

IPO-guiden – Till summeringen

Skolon blev den klart bästa noteringen sett till kursutveckling under maj. 4C Group var det enda miljardbolaget som gjorde IPO. I juni kommer fler miljardbolag noteras.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Klicka på länken för att teckna en prenumeration.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm