Hoppa till huvudinnehållet

Nordnet Global
Index 125.

Årets Turbofond enligt Privata Affärers Årets Bank-jury.

Fondspara med hävstång.

Nordnet Global Index 125 skiljer sig från många andra indexfonder. I stället för traditionell exponering på 100 % ger den dig nämligen 125 % exponering mot de globala aktiemarknaderna. Växla upp din fondportfölj till låg avgift.

Årets Turbofond enligt Årets Bank-juryn.

I december 2023 mottog Nordnet Global Index 125 utmärkelsen Årets Turbofond, enligt Privata Affärers Årets Bank-jury. Motiveringen löd: “En liten turbo gör stor nytta i den långsiktiga globalportföljen. Enkelt och billigt – det gillar juryn.”

  • 1,25x hävstångseffekt.

  • Global exponering mot aktier.

  • 0,40 % i avgift.

ara4-2.png

Investeringcoach Ara Mustafa förklarar fonden på ett enkelt sätt.

Vad innebär 125?

Enkelt uttryckt så får du en större exponering än med traditionella globala indexfonder. Om du investerar 100 kr i fonden så kommer det köpas aktier för 125 kr, något som ofta kallas för att investera med hävstång. Detta innebär ökad avkastningspotential, men också ökad risk och större nedgång vid perioder av negativ marknadsutveckling.

Hävstången återställs en gång per månad vilket innebär att den kan vara både högre och lägre än 125 % beroende på hur marknaden utvecklar sig under månaden. Det är dock mycket sällan hävstången avviker från spannet mellan 120 % och 130 %. Finansieringskostnaden och förvaltningskostnaden påverkar avkastningen negativt och leder därmed till en viss skillnad i avkastningen mellan index och fond.

En investering som främjar hållbarhet.

Nordnet Global Index 125 följer ett index som främjar hållbarhet genom att undvika investeringar i de bolag som anses ha mest negativ påverkan på vår miljö, socialt ansvar och bolagsstyrning. Det innebär att fonden klassificeras som en Artikel 8-fond enligt EU:s regelverk.

Mer för pengarna.

Alla våra fonder har låg avgift och Nordnet Global Index 125 är inget undantag. Med en årlig avgift på endast 0,40 % får du chans till ökad avkastning utan stora kostnader som riskerar att äta upp dina vinster. Vilket är extra viktigt i det långa loppet.Bra att veta om risker och avkastning

Vi vill bara påminna om att ditt sparande kan gå upp och ner. Även om sparande i fonder historiskt gett god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning. Sparande i produkter med hävstång innebär ökad avkastningspotential, men också ökad risk och större nedgång vid perioder av negativ marknadsutveckling. Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Ett urval av våra indexfonder.

Intresserad av att bredda ditt sparande? Utforska alla våra populära indexfonder som ger dig möjlighet att få exponering mot intressanta index. Stora som små. Alltid till låg avgift. Vi har även samlat alla våra indexfonder på en plats.

Nordnet Sverige Index
Logo: Nordnet Sverige Index ()
Årlig avgift
0,00%
Ägare
175 357
1 år
+12,12%
Risk
Hållbarhet
Artikel 8
Morningstar Rating
4 stars
Nordnet Teknologi Index
Logo: Nordnet Teknologi Index ()
Årlig avgift
0,40%
Ägare
18 912
1 år
+46,95%
Risk
Hållbarhet
Artikel 6
Morningstar Rating
0 stars
Nordnet Global Index
Logo: Nordnet Global Index ()
Årlig avgift
0,20%
Ägare
16 418
1 år
+27,22%
Risk
Hållbarhet
Artikel 8
Morningstar Rating
4 stars
Nordnet USA Index
Logo: Nordnet USA Index ()
Årlig avgift
0,20%
Ägare
9 947
1 år
+31,01%
Risk
Hållbarhet
Artikel 8
Morningstar Rating
4 stars
Nordnet Europa Index
Logo: Nordnet Europa Index ()
Årlig avgift
0,20%
Ägare
6 231
1 år
+12,2%
Risk
Hållbarhet
Artikel 8
Morningstar Rating
3 stars
Nordnet Danmark Indeks A
Logo: Nordnet Danmark Indeks A ()
Årlig avgift
0,20%
Ägare
87 227
1 år
+9,18%
Risk
Hållbarhet
Artikel 8
Morningstar Rating
4 stars

Vi vill bara påminna om att ditt sparande kan gå upp och ner. Även om sparande i fonder historiskt gett god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning. Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

FAQ

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm