Hoppa till huvudinnehållet

Victoria Silvstedt: “Jag har en otroligt bra plan”

Vi känner henne som framgångsrik modell, men på senare tid har Victoria Silvstedt också gjort sig ett namn i finansvärlden

-Ibland blir det vinst och ibland inte – men it´s a part of the fun, säger Victoria Silvstedt i andra avsnittet av Nordnets tv-program Kronan på verket.

-Vi hade det okej rent ekonomiskt när jag växte upp. Vi hade Volvo och ett gulligt hus, men inte några lyxgrejer, berättar Victoria Silvstedt när jag träffar henne i Nasdaqs lokaler i Frihamnen i Stockholm.

Victoria bor sedan många år i USA (“jag flyttade utomlands och kom aldrig mer tillbaks”) men är på besök i Sverige, bland annat för att medverka i ett event för kvinnor på just Nasdaq. Men föddes gjorde hon i Skellefteå och uppväxten var mestadels förlagd till Bollnäs. Som ung tävlade hon i slalom och kom som bäst på fjärde plats i ungdoms-SM i störtlopp.

Det är från slalomtävlingarna – och från pappa – som hon fått sin disciplin.

-Min uppväxt var ganska disciplinerad. Pappa är revisor och duktig med pengar, han gillade ordning och reda. Jag tror det har gett mig något, och det tackar jag honom för nu, säger Victoria Silvstedt.

Själv gillar hon också ordning och reda – numera. Särskilt när det gäller sparandet.

-Jag har en otroligt bra plan, säger Victoria Silvstedt om sin investeringsfilosofi.

Hon förklarar:

-Cirka 80 procent av mina pengar har jag i ett långsiktigt och säkert sparande, mestadels i amerikanska hedgefonder och investmentbolag. Det är pengar jag nästan glömmer bort, de sitter där de är och växter – inte jättemycket – men några procent. Det är mitt “safety package”.

Och resten?

-De är casinopengar. För dem handlar jag aktier och tradar i valutor. Ibland blir det vinst och ibland inte, men it´s a part of the fun. Timing är allt,

I andra avsnittet av Kronan på verket avslöjar Victoria vilken typ av aktier på den svenska börsen som hon gillar.

Här hittar du #kronanpåverket:

Kronan på verket är tv-programmet där Nordnets sparekonom Frida Bratt träffar intressanta profiler och pratar privatekonomi och sparande.

Du ser andra avsnittet av Kronan på verket med Victoria Silvstedt från klockan 20.00 den 11 juni här: https://www.nordnet.se/kampanjer/kronan-pa-verket.html eller på https://www.youtube.com/user/nordnetbank . Där kommer du även hitta kommande avsnitt av tv-programmet, samt första avsnittet där Micael Bindefeld intervjuades.

En annan och kortare version av programmet sänds även i Expressen TV samma kväll cirka klockan 19.15: https://www.expressen.se/dinapengar/

Kommentera och diskutera gärna programmet här nedan eller under hashtaggen #kronanpåverket i sociala medier.

Vi hoppas du gillar programmet!

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm