Hoppa till huvudinnehållet

Nvidia: Rapporten som kan påverka hela börsen

Nvidias rapport för det första kvartalet på onsdag har potential att påverka hela börshumöret. Aktien har varit omåttligt populär bland privatsparare, som storköpt aktien sedan årets början. Det här tittar jag efter i rapporten.

Vi har kunnat se en ökning av antal ägare av aktien via Nordnets plattform bara sedan årsskiftet med över 60 procent. På ett år är ökningen 113 procent. Det är den amerikanska aktie som fått avsevärt flest antal ägare det senaste året på Nordnets plattform.

Fjärde mest ägda

Det är dock fortfarande den fjärde mest ägda amerikanska aktien hos Nordnet, efter Tesla, Apple och Microsoft, med 32 000 ägare via Nordnets plattform, men klättrar. Sett till volym är Nvidia den andra mest handlade aktien på Nordnets plattform i år, efter Novo Nordisk.

Investerare vill se jordskreds-rapport

Nvidias senaste rapporter har varit urstarka där man överträffat prognoserna trots höga förväntningar. Nu har analytiker och investerare således blivit lite bortskämda, och vill helst ha ännu ett mindre jordskalv till rapport från bolaget.

Framför allt är det uttalandena framåt som kommer nagelfaras, helst vill man se att prognoserna skruvas upp ännu ett snäpp. Gör man inte det kan det innebära en besvikelse som kan få aktien på fall, vilket skulle kunna ge ringar på vattnet. Nvidia har starkt bidragit till AI-racet som i sin tur har bidragit till att lyfta börshumöret som helhet.

Kan man möta efterfrågan?

En möjlig utmaning för Nvidia är att kunna leverera chip i samma takt som efterfrågan, och analytiker och investerare lär leta efter ledtrådar kring hur väl bolaget verkligen kommer kunna möta efterfrågan.

Frågetecken framöver för Nvidia är också konkurrensen. Nu har Nvidia en unik position som gör att de kan styra prissättningen, men om den positionen börjar utmanas framöver kan också priserna behöva justeras.

/Frida

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm