Hoppa till huvudinnehållet

Värdeaktier och nya noteringar

Läs vad Affärsvärlden tycker om HM, Alimak, Mestro, Actic, Case Group, Adtraction, Klarabo, Momentum Software, Evolution och Spacett. Vi bjuder också på nyheter kring Afv-portföljen och Råduppföljning. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Affärsvärlden. Just nu har vi ett extra bra erbjudande för Nordnetkunder. Signa upp dig här och få rabatt på tjänsten.

H&M – Till analysen

H&M-aktien har gått kräftgång i år och handlas nu till kurser kring 160 kronor. Ägarfamiljen Persson ser köpläge på dessa nivåer. Frågan är om utomstående bör göra det?

Alimak – Till analysen

Den långsamma återhämtningen efter Covid-19-krisen är oroande och kortsiktigt finns utmaningar.

Mestro – Till analysen

Mestro har en molnbaserad plattform för energiuppföljning och analys. Kundlistan imponerar mer än resultatsiffrorna.

Actic Group – Till analysen

Actic är en av börsens pandemiförlorare och återhämtningen har lyst med sin frånvaro. Kommer medlemstalen tillbaka finns sannolikt god uppsida i aktien. Till dess präglas bolaget av en rad risker.

Case Group – Till analysen

Kapitalförvaltaren bakom räntefonden Safe Play noteras till ett rimligt pris. Men det gäller att årets fina resultat inte är en engångshändelse. Sista teckningsdag: 211206

Adtraction – Till analysen

Affiliatenätverket Adtraction ska noteras. Bolaget verkar i en komplex bransch men lyckas man hålla uppe tillväxttakten kan denna IPO vara värd att teckna. Sista teckningsdag: 211206

Klarabo – Till kommentaren

Klarabo rusar 40% i premiärhandeln vilket plötsligt gör denna nynoterade aktie till ett av de dyrare bostadsfastighetsbolagen.

Momentum Software – Till analysen

IPO-aktuella Momentum Software utvecklar och säljer mjukvarulösningar till fastighetsbranschen. Värderingen är väl tilltagen men kan Momentum växa i linje med sitt tillväxtmål så finns sannolikt uppsida i aktien. Sista teckningsdag: 211206

Evolution – Till analysen

Livekasinoleverantören Evolution har rasat cirka 35% senaste månaden. Till stor del beroende på en blankarrapport. Är aktien spelbar?

Spacett – Till analysen

Nya Spacen Spacett vill förvärva ett bolag som gynnas av digitaliseringstrenden. Ska man teckna IPO:n? Sista teckningsdag: 211208

Afv-portföljen – Till summeringen

En ny virusvariant gjorde november till en halvdan börsmånad efter urstark start.

Råduppföljning – Till summeringen

Afv landade i ett säljråd på MTG. Det visade sig vara rätt. I övrigt bjöd veckans omgång på neutrala råd. Bland dessa utvecklades Premium Snacks starkast.

IPO-Guiden – Till summeringen

November var ännu en månad med högt tempo på IPO-guiden. Ett dussin bolag noterades. Småbolagen dominerade under månaden. Även december ser ut att bli en riktigt hektisk noteringsmånad.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Just nu har vi ett extra bra erbjudande för Nordnetkunder. Klicka på länken för att ta del av rabatten.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm