Hoppa till huvudinnehållet

Tillväxtbolag och preferensaktier

Läs vad Affärsvärlden tycker om Millicom, Tobii, Preferensaktier, QBank, Everysport Media Group, Beijer Ref, Truecaller, Stillfront, Lyckegård, Newbury och Learning to Sleep. Vi bjuder också på nyheter kring Afv-portföljen och Råduppföljning. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Affärsvärlden. Just nu har vi ett extra bra erbjudande för Nordnetkunder. Signa upp dig här och få rabatt på tjänsten.

Millicom – Till analysen

Ett av Millicoms stora problem är att starka positioner på växande marknader inte mynnat ut i något överskott att tala om på sista raden. Utköpet av minoritetsägare i Guatemala innebär viss bättring på den punkten.

Tobii – Till analysen

Efter avknoppningen av Tobii Dynavox är “gamla” Tobii det mer spännande bolaget. Risken är hög men frågan är om inte det kompenseras av potentialen om Tobii kan positionera sig rätt i “metaverse”.

Fem köpvärda preferensaktier – Till analysen

Vilken bättre tid än januari att se över utdelningsmaskinen. Med räntor som ser ut att stiga är det viktigare än någonsin att välja rätt bland preferensaktierna för att undvika onödig risk.

Fem säljvärda preferensaktier – Till analysen

Nyckeln till framgång med preferensaktier handlar mycket om att minimera risken att något går snett. Här listar vi fem preferensaktier du bör slänga ut ur portföljen.

QBank – Till analysen

Mjukvarubolaget har ny VD sedan våren 2021. QBank har skruvat upp rekryteringstempot rejält vilket pressar resultatet på kort sikt. Långsiktigt hoppas bolaget kunna accelerera tillväxten. Är aktien köpvärd?

Everysport Media Group – Till analysen

Everysport Media Group har det senaste åren expanderat inom den snabbväxande racketsporten padel. Lönsamheten är god men samtidigt finns risk för överetablering på marknaden. Är aktien spelbar?

Beijer Ref – Till analysen

Trots kursfallet i kylgrossisten är värderingen väl hög. Placerarna verkar redan nu ta höjd för en framgångsrik Amerika-etablering.

Truecaller – Till analysen

Å ena sidan förvärv och omvänd vinstvarning, å andra sidan säljtryck från storägare. Hur ska man tänka i fallet Truecaller?

Stillfront – Till analysen

Den serieförvärvande spelkoncernen gör ett nytt köp som gör Japan till näst största marknad. Det finns detaljer som skaver – men aktien är fortsatt billig.

Lyckegård – Till analysen

Lyckegård vill med sina jordbruksmaskiner för ekologiskt jordbruk bli ledande i norra Europa. Kan ESG och förvärv göra IPO:n till en vinnare? Sista teckningsdag: 220203

Learning to Sleep – Till analysen

IPO-aktuella Learning to Sleep använder sig av KBT-behandling och hjälper patienter med sömnproblem digitalt via bolagets app. Marknadspotentialen är lockande men konkurrensen tuff. Sista teckningsdag: 220125

Newbury – Till analysen

Ett nystartat läkemedelsbolag som ska sälja licensierade produkter i Skandinavien. Grundaren har tidigare startat Bluefish som idag har 400 Mkr i omsättning. Sista teckningsdag: 220125

Buy&Hold-portföljen Till sammanställningen

Året startar i moll för portföljen som tappat 7%. Ett riktigt bra bud är lite plåster på såren. Nu sker 2022 års första inköp.

Afv-portföljen – Till veckosummeringen

Ny vecka, ny nedgång. Kan rapportperioden vända börstrenden till det bättre?

Råduppföljning – Till sammanställningen

Det visade sig helt rätt att sälja 24SevenOffice vars aktie prisade in stora framgångar som inte riktigt skulle infrias. Köprådet i CTT Systems var ett annat lyckat råd. Knackigare gick det för Smart Eye som fallit rejält i senaste tidens techfrossa.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Klicka på länken för att ta del av rabatten.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm