Hoppa till huvudinnehållet

Serieförvävare, SBB och en ny IPO

Läs vad Affärsvärlden tycker om Bergman & Beving, New Wave, Volati, Raysearch, Implantica, Cibus, SBB, Kakel Max och LumenRadio. Det bjuds också på nyheter kring Branschsvep iGaming, Afv-portföljen, Investeraren, Börsgolvet, Insiderkollen och Råduppföljning.

Vissa av analyserna är upplåsta för Nordnets kunder, du ser vilka nedan.

Bergman & Beving – Till analysen (inget inlogg krävs)

Bergman & Beving har handlats ned i börsens serieförvärvarskräck och byggbaisse. Men när vi tittar under huven är riskexponeringen kanske inte så stor som marknaden befarar.

New Wave – Till analysen (inget inlogg krävs)

Torsten Janssons New Wave har uppvisat en mycket imponerande utveckling senaste åren. Tillväxten är stark och marginalerna rekordhöga. Aktien har stigit knappt 50% sedan Affärsvärldens köpråd i våras.

Volati – Till analysen

Volati värderas ett par snäpp lägre än andra, större förvärvskoncerner. Kanske är byggexponeringen ett skäl till att så förblir.

Raysearch – Till analysen

Mjukvarubolaget Raysearch påverkades mycket under pandemin. Strålterapimarknaden håller på att normaliseras.

Implantica – Till analysen

Det ser ut att ta längre tid än många hoppats att få igång försäljningen i Europa samt erhålla USA-godkännande för medicinteknikbolaget. Kan tålamod trots det löna sig i Implantica-aktien?

Cibus – Till analysen

Fastighetsbolaget Cibus äger främst matvarubutiker vilket framstår som en stabil tillgång inte minst i dessa tider. Att de fick betala nästan 9% i ränta på senaste obligationen talar ett annat språk och reser frågan vad notan för finansieringen egentligen blir framöver.

SBB – Till kommentaren

SBB säger sig sälja halva utbildningsportföljen till en prislapp nära det bokförda värdet om 45 miljarder kronor. Men inbakat i avtalet har Ilija Batljan smugit med rabatter på bortåt 15% eller mer av värdet.

Kakel Max – Till analysen

Kakel Max uppvisade god tillväxt under årets första nio månader och har även stärkt marginalerna. Aktien har klarat sig betydligt bättre än de flesta andra bolag med exponering mot bygg och renovering.

LumenRadio – Till IPO-analysen

LumenRadio erbjuder lösningar för lokal tillförlitlig trådlös kommunikation på de öppna frekvensbanden. Bolaget ska noteras på First North. Sista teckningsdag är tisdag 6 december.

Branschsvep iGaming – Till kartläggningen

iGaming-bolagen har klarat sig bättre på börsen än de flesta andra branscher senaste året. Vi på Affärsvärlden listar våra favoritaktier i sektorn.

Afv-portföljen – Till månadssummeringen

Ambea var portföljens bästa aktie under en månad då placerarna såg fram mot ett slut på räntehöjningscykeln.

Börsgolvet – Till golvet

Skuldberg, försäljningar och mitt i allt en hel del bortfintade investerare. Golvets vänner har mycket att förklara denna vecka!

Investeraren – Till intervjun

Bergendahls drog in 1,5 miljarder kronor när koncernen sålde sin grossistverksamhet till Axfood förra sommaren. I samband med kapitaltillskottet har den familjeägda butiksgruppen startat ett family office under ledning av Lars Ljungälv. För Affärsvärlden berättar han om investeringarna i det nya bolaget.

Insiderkollen – Till sammanställningen

Afv går igenom alla aktuella insynsaffärer. Denna vecka har intressanta transaktioner bland annat skett i Nordnet, Green Landscaping, Hexatronic och Axkid.

Råduppföljning – Till sammanställningen

Tecknarådet för bostadsfastighetsbolaget Klarabo blev väldigt lyckat. Avkastningen för den som följde rådet summerar till 40%. Även köprådet för Haldex blev bra då bud kom från SAF.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm