Hoppa till huvudinnehållet

Serieförvärvare, spel och medicinteknik

Läs vad Affärsvärlden tycker om Embellence, Ratos, Nent, MTG, MedCap, MAG Interactive, C-Rad, TF Bank, Hubbster, H&M, Surgical Science och Amido. Vi bjuder också på nyheter kring Afv-portföljen, Råduppföljning, Insiderkollen och nytt poddavsnitt. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Affärsvärlden. Just nu har vi ett extra bra erbjudande för Nordnetkunder. Signa upp dig här och få rabatt på tjänsten.

Embellence – Till analysen

Tapetbolaget Embellence har haft en ljummen start på börskarriären. Men bakom kulisserna odlas en rad nya tillväxtinitiativ och bolaget rustar för förvärv.

Ratos – Till analysen

Om inte Plantasjen vissnar fullständigt kommande år finns god potential i Ratos. Den nystartade förvärvsstrategin är en extra uppsida.

Nent – Till analysen

Nent satsar på att bli en internationell spelare inom streaming. Bolaget differentierar sig genom sport och eget innehåll. Kan den svenska utmanaren bli en aktör att räkna med i det globala slaget om abonnenter?

MTG – Till analysen

MTG får riktigt bra betalt för Esport-rörelsen och kan nu satsa helhjärtat på mobilspel.

MedCap – Till analysen

MedCap-aktien handlas nu nästan på samma nivå som i börsraset i mars 2020. Tidigare VD Karl Tobieson är tillbaka i bolaget som ordförande. I december köpte både VD och investeringschef aktier. MedCap har en solid balansräkning som ger utrymme för förvärv.

MAG Interactive – Till analysen

Mobilspelsbolaget har förbättrat lönsamheten på imponerande vis och vänt till plus på sista raden. Tillväxtmotorn hackade förvisso till något i sista kvartalet men blir något av de nya spelen framgångsrika kan aktien vända.

C-RAD – Till analysen

C-Rad avslutade 2021 med rekordhög orderingång, rörelsemarginal och orderbok. Mycket talar för att positioneringsprodukter håller på att bli standard i vården. I höstas slöt C-Rad ett avtal med Accuray som stöder den tesen.

TF Bank – Till analysen

TF Bank har växt låneboken med 30% i genomsnitt under de senaste åren. Det brukar vara synonymt med ökad risk. I TF Banks fall har kreditförlusterna minskat. I termer av lönsamhet sopar nischbanken banan med storbankerna. Hur ser framtiden ut?

Hubbster – Till analysen

Hubbsters planer är stora. Bolaget vill med sin SaaS-tjänst hjälpa företag att driva igenom sina strategier. Ska man teckna IPO:n? Sista teckningsdag 220127

H&M – Till analysen

Klädbolaget lägger fram en stark rapport och nya långsiktiga mål som får aktien att lyfta några procent. Vår gissning är att tillväxten i H&M kan överraska positivt kommande år. Däremot oroar det att marginalerna riskerar vända nedåt senare under 2022.

Surgical Science – Till analysen

Medicinteknikbolaget Surgical Science har pressats på börsen och tredjedel av börsvärdet är utraderat sedan årsskiftet. I somras förvärvades konkurrenten Simbionix. Surgical Science siktar nu på att omsätta 1,5 miljard år 2026 med en rörelsemarginal på 40%.

Amido – Till analysen

Amido har en imponerande kundlista på sin plattform för administration av digitala nycklar. Men det krävs att försäljningstillväxten överträffar historiken för att bolaget ska växa in i sin höga värdering.

Afv-portföljen – Till veckosummeringen

Bankerna har varit bra att äga under det senaste året vilket gynnat portföljen. Men kanske är SEB inte längre bästa valet i sektorn?

Insiderkollen – Till sammanställningen

I Insiderkollen går Afv igenom alla aktuella insynsaffärer. Denna vecka: köpräd i fastighetsbolaget och vinsthemtagningar i kursrusaren.

Råduppföljning – Till sammanställningen

Vi lyckades pricka några av 2021 års stora vinnare. Köpråden i Note, DistIT och SBB blev alla mycket bra. Det var också helt rätt att teckna IPO:n av vaccinbolaget Abera Bioscience.

Nytt poddavsnitt – Till avsnittet

Vi diskuterar det börsras som varit i år – eller är det ett börsras? Och vilka är vinnarna och förlorarna bland streamingtjänsternas aktier?

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Klicka på länken för att ta del av rabatten.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm