Hoppa till huvudinnehållet

Retail-bolag, bud och en kollapsad IPO

Läs vad Affärsvärlden tycker om Cint, Vadsbo Switchtech, Bakkafrost, Kopparbergs, Clas Ohlson, CDON, Probi, Dala Energi, Autostore, Alm Equity och Veteranpoolen. Det bjuds också på nyheter kring Afv-portföljen, Börsgolvet, Råduppföljning, Lock-up-avtal och nytt poddavsnitt.

Vissa av analyserna är upplåsta för Nordnets kunder, du ser vilka nedan.

Cint – Till analysen (inget inlogg krävs)

Cint har rasat på börsen under senaste veckan utan att marknadsundersökningsbolaget kommit med några nyheter. Det luktar blankningsattack. Eller kanske köpläge?

Vadsbo Switchtech – Till analysen (inget inlogg krävs)

Spotlightbolaget Vadsbo Switchtech förvärvade nyligen LedLab som säljer belysningslösningar inom LED. Den initiala prislappen var attraktiv och Vadsbo ser möjligheter till synergier.

Bakkafrost – Till analysen

Laxaktierna har kraschat i Norge efter förslag om ökad beskattning. Även färöiska Bakkafrost är ned kraftigt trots att de inte drabbas direkt. Är det läge att fiska upp aktien?

Kopparbergs – Till analysen

Den post-pandemiska återhämtningen i bryggerijätten Kopparbergs kom av sig och nu har nya orosmoln tornat upp. Frågan är hur mycket elände marknaden prisar in i aktien?

Clas Ohlson – Till analysen

Prylkedjan vände till förlust i första kvartalet. Och mer problem väntar när handlarna nu pressas mellan stigande insatskostnader och fallande efterfrågan. Men om Clas Ohlson återigen når 5-6% rörelsemarginal så är aktien ett fynd.

Probi – Till kommentaren

Probiotikabolaget har det fortsatt jobbigt på den viktiga amerikanska marknaden. Marknadstillväxten saktar in och försäljningen föll preliminärt med 22% organiskt i tredje kvartalet.

CDON – Till analysen

CDON har under de senaste åren ökat intäkterna från bolagets marknadsplats. Förlusttakten är fortsatt hög. E-handelstillväxten har bromsat in en hel del under 2022 vilket ökat osäkerheten.

Dala Energi – Till kommentaren

Precis som vi gissade i vår senaste analys har nu Ellevio kommit med ett bud på Dala Energis elnät. Budet har dock avvisats av styrelsen. Vi tolkar styrelsens formuleringar som att en strukturaffär ändå kan vara nära förestående.

Autostore – Till analysen

Det norska bolaget bakom ett av världens mest använda robotlagersystem har växt fint men ser nu en svacka i orderingång och lönsamhet. Samtidigt är aktien halverad sedan noteringen för ett år sedan.

Alm Equity – Till krönikan / analysen

Bostadsutvecklaren ALM Equity har senaste året klarat sig oerhört mycket bättre på börsen än alla jämförbara bolag. Men en närmare granskning bekymrar. Hela fastighetsmiljardären Joakim Alms affärsmodell kan vara i gungning och ”substansvärdet” har inslag av potemkinkuliss med en del luft bakom fasaden.

Veteranpoolen – Till analysen

Seniorbemanningsbolaget Veteranpoolen ser ut att ha gått vidare från pandemin, men nu väntar nästa utmaning. Hur ska man se på aktien?

Afv-portföljen – Till veckosummeringen

Sensys fick planenligt den stora ordern på svenska trafikövervakningskameror. Det var ingen vidare fart i våra övriga innehav.

Börsgolvet – Till golvet

Krisande fonder, ombytta roller och så avslöjas årets bästa bonusar i finansbranschen. Ännu en vecka har passerat i kvarteren kring Stureplan!

Råduppföljning – Till sammanställningen

Vårt teckna-råd för Flat Capital blev en fullträff med 95% avkastning tills vi svängde om till neutral. Vi lyckades dessutom pricka toppen med vårt säljråd runt 40 kr. Största glädjeämnet i övrigt var att vi lyckades undvika omgångens stora förlorare.

Lock-up-avtal – Till sammanställningen

Kommande veckor löper en rad lock-up-avtal ut för ägarna i bland annat Pagero Group, Humble Group, Volvo Cars, Medhelp och Thunderful Group.

Nytt poddavsnitt – Till podden AFV Analys

I veckans Affärsvärlden Analys hör vi Peter Benson, Otto Klaar och Daniel Zetterberg titta närmare på Castellum, SBB, ABAS Protect, Cloetta, Bakkafrost och IPO-guiden.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Klicka på länken för att skaffa en prenumeration

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm