Hoppa till huvudinnehållet

Nyhet! Lyxor i ETF månadsspar

Nu kan jag berätta att vi har kommit överens med Lyxor om ett samarbete inom ramen för tjänsten ETF månadsspar. Det innebär att Lyxors ETF:er blir tillgängliga för courtagefritt månadssparande via Nordnet. Tjänsten omfattar sedan tidigare ETF:er utgivna av iShares, DWS och Handelsbanken.

Handel med ETF:er har snabbt vuxit i popularitet bland våra kunder. Därför känns det extra kul att genom samarbetet med Lyxor, en av världens främsta aktörer på området, kunna erbjuda följande intressanta ETF:er i vårt courtagefria månadssparande:

NamnÅrlig avgift
Lyxor Core Morningstar US0,04 %
Lyxor Core STOXX Europe 6000,07 %
Lyxor Core MSCI World0,12 %
Lyxor Core MSCI Japan0,12 %
Lyxor Euro Corporate Bond0,20 %
Lyxor Green Bond0,25 %
Lyxor NASDAQ-1000,30 %
Lyxor SG Global Quality Income0,45 %
Lyxor MSCI China0,45 %
Lyxor MSCI India0,85 %
Lyxor MSCI Russia0,65 %
Lyxor New Energy0,60 %
ComStage MSCI Emerging Markets UCITS ETF0,14 %

Här hittar du en förteckning över alla ETF:er från Lyxor som vi erbjuder.

Spara smartare med ETF månadsspar

Månadssparande är ett bra sätt att komma igång med sparandet utan att du behöver anstränga dig. Fördelen med att månadsspara är att du sprider ut dina risker då du handlar varje månad och slipper tänka på att pricka in börsen vid en specifik tid. Det är även ett effektivt sätt att få dina pengar att växa långsiktigt, då månadssparandet växer exponentiellt genom ränta-på-ränta-effekten.

I tjänsten ETF månadsspar kan du spara i upp till fyra olika ETF:er. Du betalar bara en låg förvaltningsavgift, inget courtage.

Starta ETF månadsspar här.

/Martin Ringberg, Sverigechef på Nordnet

Bra att veta om ETF:er
En börshandlad fond är en korg med värdepapper som kan bestå av aktier, obligationer, råvaror eller en kombination av dessa och är utformade för att följa ett underliggande index. Börshandlade fonder erbjuder de bästa attributen hos två populära tillgångar: De har diversifieringsfördelarna som vanliga fonder har samtidigt som man får lättheten med hur aktier handlas då dem är noterade på börsen där de handlas hela dagen.

ETF kommer från engelskans ”Exchange-Traded Fund” som översatt till svenska blir börshandlad fond i och med att den handlas på en börs precis som aktier. Priset på en ETF förändras löpande under hela handelsdagen då andelarna i fonden köps och säljs direkt över marknaden. Detta är till skillnad från vanliga fonder, som inte handlas på börs, utan vanligtvis endast handlas en gång per dag efter det att marknaderna stängs.

Här hittar du de mest populära ETF:erna just nu.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm