Hoppa till huvudinnehållet

Fastigheter, mjukvara och e-handel bland veckans analyser

Läs vad Affärsvärlden tycker om Haypp, Heimstaden Pref, SolidX, Byggfakta, Netel, Nordisk Bergteknik, Footway, Addnode, Mofast, Autostore och Pagero. Vi bjuder också på nyheter kring Afv-portföljen och Insiderkollen. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Affärsvärlden. Just nu har vi ett extra bra erbjudande för Nordnetkunder. Signa upp dig här och få rabatt på tjänsten.

Haypp – Till analysen

Ny notering av en lovande e-handlare inom snus som dock fått rejäl extra skjuts av obefintlig reglering och covid-19. Att befintliga ägare och ledning säljer aktier för närmre 400 Mkr stärker intrycket att det kan bli stökigt på kort sikt.

Heimstaden Pref – Till analysen

Fastighetsjättens mångmiljardköp sänker vårt intryck av bolaget på flera sätt. Kanske är det ändå inte någon dealbreaker för att äga preferensaktien.

SolidX – Till analysen

SolidX är ett litet IT-konsultföretag i kraftig tillväxt. Håller detta i sig kan bolaget snabbt öka i värde. Vågar man tror på det? Sista teckningsdag: 211025

Byggfakta – Till analysen

Noteringsaktuella Byggfakta Group tillhandahåller marknadsinformation om byggprojekt till byggindustrin. Förvärvsbygget bjuder på en aggressiv tillväxtplan, hög andel återkommande intäkter och fina marginaler. Är aktien värd att teckna?

Netel – Till analysen

Infranätföretaget Netel är ett bra bolag i en dålig bransch som skördat mer än ett offer tidigare. Vågar man teckna när huvudägare och insiders säljer?

Nordisk Bergteknik – Till kommentaren

Nordisk Bergteknik noterades på Stockholmsbörsen och aktien handlas kring teckningskursen. Detta blir den femte noteringen i rad med svag utveckling.

Footway – Läs analysen

Integrationen av Sportamore har tyngt siffrorna och covid-19 innebär att många nog gått hemma och slitit på sina gamla trasiga skor. Kanske blir återöppningen av samhället ett lyft för e-handlaren?

Haypp – Läs kommentaren

Den nya e-handlaren Haypp Group inom snus och nikotinpåsar står kring teckningskursen när handeln med aktien startade.

Addnode – Läs analysen

Addnode är en serieförvärvare inriktade på digitala lösningar. Sedan toppen i september har värderingen kommit ned något. Är aktien köpvärd?

Mofast – Till kommentaren

VD och en styrelseledamot i Mofast misstänks vara inblandade i tvivelaktiga fastighetsaffärer, enligt TV4. Vår tidigare varning om tveksamma internaffärer kommer därmed i helt nytt ljus – och vi slopar köprådet omgående.

Autostore – Till analysen

Det norska bolaget bakom ett av världens största robotlagersystem ska noteras. Här är starka strukturella tillväxttrender i spel – men prislappen för att få vara med på resan är knappt 100 miljarder norska kronor. Sista teckningsdag: 211019

Pagero – Till analysen

Man behöver lyfta blicken och se bortom dagens höga förluster för att lockas av börsaktuella Pagero. Sista teckningsdag: 211020

Byggfakta – Till kommentaren

Börsens nya SaaS-bolag Byggfakta faller något i börsdebuten. Erbjudandet var övertecknat flera gånger om. Men prislappen var samtidigt tilltagen och ägarna lämnade inga pengar kvar på bordet.

Insiderkollen – Till sammanställningen

I Insiderkollen går Afv igenom alla aktuella insynsaffärer. Insynsaktiviteten har kommit ned något inför rapportperioden, men i flera nykomlingar rör det på sig i ägarlistorna.

Afv-portföljen – Till veckosummeringen

Bankerna går stabilt upp men flera andra innehav kämpar. Räddar rapporterna börsfesten igen?

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Just nu har vi ett extra bra erbjudande för Nordnetkunder. Klicka på länken för att ta del av rabatten.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm