Hoppa till huvudinnehållet

Över 100 miljoner till Nordnets kunder

Nordnets aktielåneprogram fortsätter leverera. Idag utbetalas 16 911 563 kronor till våra kunder som sparar i kapitalförsäkring och pensionsförsäkring. Utbetalningen avser andra kvartalet 2021. Totalt har aktielåneprogrammet betalat ut 109 063 071 kronor sedan starten hösten 2018.

Aktielåneprogrammet innebär att du som sparar i kapitalförsäkring eller pensionsförsäkring har möjlighet att få en extra avkastning på de aktier du väljer att investera i. Det beror på att aktierna lånas ut till andra, som i sin tur betalar en ersättning för lånet. Hur stor utbetalningen blir för en enskild aktie beror på faktorer som utbud och efterfrågan, hur stort innehav du har och hur länge du behåller innehavet.

Aktielåneprogrammet blev en omedelbar succé och det förbättras löpande med fler aktier och nya marknader. Idag får du ersättning för utlåning av svenska, norska, danska och finska aktier. På topplistan vid denna utbetalning hittar vi ett antal olika bolag inom olika branscher som exempelvis läkemedels- och hållbarhetssektorn.

Aktierna som gav mest – hela listan

Du som investerat i aktier som lånas ut inom ramen för aktielåneprogrammet kommer under dagen att få en utbetalning till ditt Nordnetkonto. Logga in för att se hur mycket du får, eller aktivera pushnotiser i appen för att bli notifierad.

De aktier som gav mest under Q2 2021 är:

  • Norwegian Air Shuttle
  • Humble Group
  • SolTech Energy Sweden
  • Oasmia Pharmaceutical
  • Minesto
  • Cell Impact
  • Lyko Group
  • Sivers Semiconductors
  • Diamyd Medical
  • Crunchfish

Med vårt aktielåneprogram har vi skapat en tredje typ av avkastning på aktier utöver värdeuppgång och utdelning, som tidigare varit förbehållen stora kapitalförvaltare och fonder. Ett bra exempel på hur vi på Nordnet demokratiserar sparande och investeringar.

Bästa hälsningar,
Martin Ringberg, Sverigechef på Nordnet

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
10 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2021-07-22 21:56

Det här avser aktier du äger som någon vill blanka. Det kan väl vara en stark signal till att sälja av omgående. Typisk utveckling på blankningsaktier har ju varit -90% på ett år. Då är ersättningen till ägaren rätt klen…

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2021-07-23 23:08

– 90% låter strunt prat på blankningsbara aktier. De kan vara så att vissa köper det ena bolaget. Och blankar en konkurrent. Intrum är t ex hårt blandat. De har väll inte sjunkit 90 %

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2021-08-06 13:46

Stämmer

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2021-08-06 13:46

Det är inte riktigt sant. Aktier lånas också ut för att göra olika typer av hävstångsprodukter. Vidare så kan man konstatera att utlånade aktier ska köpas tillbaka och då skapas tryck uppåt. 2 exempel som har avkastat högt genom aktielåneprogrammet och haft stora kursuppgångar är Intrum och Humle Group. Aktiemarknaden handlar naturligtvis om vad anser att ett bolag är värt. Och över tid så kommer alla aktier vara rätt värderade. Genom aktielåneprogram så får du också extra avkastning under tiden.

Anonym
Anonym
2021-07-16 15:51

Ni delar utan 50% till er och hälften tar ni va. På avanza så tror ja det är 60 % till kunden och 40 % till avanza

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2021-07-17 20:03

Ja, Avanza ger ut 60% så vi får hoppas Nordnet kan matcha det framöver för jag föredrar Nordnet bl.a. på grund av Shareville (https://www.shareville.se/medlemmar/magiskaformelnse/portfolios som följer min portfölj http://www.magiskaforlmen.se) men det tar ju ändå emot om villkoren inte är bäst på markanden.

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2021-08-06 12:06

Hej Josef. Vi har olika fördelningar men programmeen skiljer sig också åt i hur mycket som är utlånat, vilket avkastning vi kan skapa för våra kunder samt vilka marknader som vi kan tillhandahålla programmet på.

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2021-07-18 00:08

Vem bryr sig. Hoppas banken blir stenrik. Jag tänker bli det

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2021-07-18 09:21

Ja du har väll aktier optioner i företaget

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2021-09-29 18:40

Hur kan det vara möjligt/ lagligt att låna ut aktier i bolag som inte är blanknings bara? Ni och avanza har hottat ett kryphål för att tjäna mer pengar. Banditer kallas detta för ni lånar ut aktier till blankare som pressar ned priset. Sedan tjänar de och ni pengar de som äger aktierna går back i verkligheten då priset på aktien är nedpressat.

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm