Hoppa till huvudinnehållet

Över 100 miljoner till Nordnets kunder

Nordnets aktielåneprogram fortsätter leverera. Idag utbetalas 16 911 563 kronor till våra kunder som sparar i kapitalförsäkring och pensionsförsäkring. Utbetalningen avser andra kvartalet 2021. Totalt har aktielåneprogrammet betalat ut 109 063 071 kronor sedan starten hösten 2018.

Aktielåneprogrammet innebär att du som sparar i kapitalförsäkring eller pensionsförsäkring har möjlighet att få en extra avkastning på de aktier du väljer att investera i. Det beror på att aktierna lånas ut till andra, som i sin tur betalar en ersättning för lånet. Hur stor utbetalningen blir för en enskild aktie beror på faktorer som utbud och efterfrågan, hur stort innehav du har och hur länge du behåller innehavet.

Aktielåneprogrammet blev en omedelbar succé och det förbättras löpande med fler aktier och nya marknader. Idag får du ersättning för utlåning av svenska, norska, danska och finska aktier. På topplistan vid denna utbetalning hittar vi ett antal olika bolag inom olika branscher som exempelvis läkemedels- och hållbarhetssektorn.

Aktierna som gav mest – hela listan

Du som investerat i aktier som lånas ut inom ramen för aktielåneprogrammet kommer under dagen att få en utbetalning till ditt Nordnetkonto. Logga in för att se hur mycket du får, eller aktivera pushnotiser i appen för att bli notifierad.

De aktier som gav mest under Q2 2021 är:

Med vårt aktielåneprogram har vi skapat en tredje typ av avkastning på aktier utöver värdeuppgång och utdelning, som tidigare varit förbehållen stora kapitalförvaltare och fonder. Ett bra exempel på hur vi på Nordnet demokratiserar sparande och investeringar.

Bästa hälsningar,
Martin Ringberg, Sverigechef på Nordnet

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
10 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Håkan
Håkan
2021-07-16 15:51

Ni delar utan 50% till er och hälften tar ni va. På avanza så tror ja det är 60 % till kunden och 40 % till avanza

Josef D
Josef D
Svara till  Håkan
2021-07-17 20:03

Ja, Avanza ger ut 60% så vi får hoppas Nordnet kan matcha det framöver för jag föredrar Nordnet bl.a. på grund av Shareville (https://www.shareville.se/medlemmar/magiskaformelnse/portfolios som följer min portfölj http://www.magiskaforlmen.se) men det tar ju ändå emot om villkoren inte är bäst på markanden.

Nisse
Nisse
Svara till  Håkan
2021-07-18 00:08

Vem bryr sig. Hoppas banken blir stenrik. Jag tänker bli det

Håkan
Håkan
Svara till  Nisse
2021-07-18 09:21

Ja du har väll aktier optioner i företaget

Ami
Ami
Svara till  Håkan
2021-09-29 18:40

Hur kan det vara möjligt/ lagligt att låna ut aktier i bolag som inte är blanknings bara? Ni och avanza har hottat ett kryphål för att tjäna mer pengar. Banditer kallas detta för ni lånar ut aktier till blankare som pressar ned priset. Sedan tjänar de och ni pengar de som äger aktierna går back i verkligheten då priset på aktien är nedpressat.

Goran Nilsson
Goran Nilsson
2021-07-22 21:56

Det här avser aktier du äger som någon vill blanka. Det kan väl vara en stark signal till att sälja av omgående. Typisk utveckling på blankningsaktier har ju varit -90% på ett år. Då är ersättningen till ägaren rätt klen…

Håkan
Håkan
Svara till  Goran Nilsson
2021-07-23 23:08

– 90% låter strunt prat på blankningsbara aktier. De kan vara så att vissa köper det ena bolaget. Och blankar en konkurrent. Intrum är t ex hårt blandat. De har väll inte sjunkit 90 %