Hoppa till huvudinnehållet

Aktiesnack med Affärsvärlden – Välfärdsbolagen

Vi kickar igång lite videoanalyser tillsammans med Affärsvärlden. Mest för att det är kul att snacka aktier och förhoppningsvis för att ge dig som lyssnare lite inspiration. Det blir såväl köp-som säljkandidater där Affärsvärlden delar sin syn på bolagen.

Först ut i detta avsnitt blir det välfärdsbolag. Det är en sektor som många kanske inte upplever som alltför spännande och dessutom fylld av viss politisk risk. Faktum är dock att Affärsvärlden har ett bra gäng köprekommendationer på välfärdsbolag och anledningen är allt som ofta den stabila intäkten.
För väldigt ofta är karaktären just att intäkten är stabil, exempel är skolpeng eller ersättning per vårdpatient. Den är dock stabil så länge det politikerna inte förändrar förutsättningarna.

Lyssna in på detta avsnitt när vi går igenom Academedia, Addera Care och Dedicare.

Analyser från Affärsvärlden

Här nedan hittar du senaste analyserna på de aktier vi gick igenom. Observera att dessa är bakom betalvägg hos Affärsvärlden, har du inte prenumeration så finns ett erbjudande via Nordnet här.

Finns det några aktier, teman eller sektorer du skulle vilja se mer av i ett framtida avsnitt? Tyck till i kommentarsfältet nedan.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
3 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2020-08-23 08:20

Ser gärna att du och Peter Benson gör ett avsnitt om verkstadsaktier inför hösten. Tänker på Trelleborg, Alfa Laval, Electrolux t ex.

Anonym
Anonym
2020-08-24 20:29

ett avsnitt om serieförvärvare typ Sdiptech och Instalco

Anonym
Anonym
2020-08-28 20:45

Önskar info om ” ny” teknik. Har svårigheter att hänga med där.