Hoppa till huvudinnehållet

Rysslandsfokus med Saab, Ferronordic och G5

Läs vad Affärsvärlden tycker om SBB, Swedencare, Saab, Hälsovårdsaktier, Kjell Group, New Nordic Healthbrands, Ferronordic, G5 Entertainment, Northgold, Lammhults, Dignitana och Eastnine. Vi bjuder också på nyheter kring Afv-portföljen, Utdelningsportföljen, Insiderkollen och Råduppföljning. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Affärsvärlden. Just nu har vi ett extra bra erbjudande för Nordnetkunder. Signa upp dig här och få rabatt på tjänsten.

SBB – Till analysen

Vi inte är överdrivet imponerande av Viceroys blankarrapport mot SBB. Men vi är ännu mer oroade över Ilija Batljans lätt oseriösa motattack.

Swedencare – Till analysen

Djurhälsovårdskoncernen Swedencare har gjort ett antal transformerande förvärv senaste åren. Aktien är ned 45% sedan årsskiftet. Framöver vill det till att den organiska tillväxten accelererar.

Saab – Till kommentaren

Saab-aktien är upp drygt 20% sedan årsskiftet. Kriget i Ukraina kommer leda till att allt fler länder runt om i världen ökar förvärvsanslagen väsentligt.

Tio hälsosamma aktier – Till analysen

Många life science-bolag har pressats under pandemin. Investeringstakten inom området ser ut att öka framöver. Affärsvärlden listar en rad favoriter inom hälsovårdssektorn.

Kjell Group – Till analysen

Elektronikhandlarens aktie har pressats oförtjänt mycket i senaste veckornas börsturbulens – trots två stabila rapporter sedan noteringen i höstas. På något års sikt ser vi stor uppsida i Kjell Group.

New Nordic Healthbrands – Till analysen

Kosttillskottsbolaget New Nordic uppvisade solid tillväxt på helårsbasis ifjol. Avslutningen på 2021 blev dock sämre än väntat. Rörelseresultatet i fjärde kvartalet var negativt för första gången sedan Q4 2012.

Ferronordic – Till kommentaren

Ferronordic är det bolag som drabbats hårdast av Rysslands krig mot Ukraina. Osäkerheten är stor och frågan är vad investerare ska göra med aktien.

G5 Entertainment – Till analysen

Med nästan hela personalstyrkan i Ukraina och Ryssland är G5 Entertainment ett av de svensklistade börsbolag som drabbas mest av kriget i Ukraina. Det är nytt läge i mobilspelsutvecklaren.

Northgold – Till IPO-analysen

En guldprospektör som trotsar det bistra börsklimatet och söker notering och 44 Mkr i kapital. Erfaren huvudägare är ett plus men vi anar även skönhetsfläckar. Sista teckningsdag: 220307

Dignitana – Till analysen

Under januari 2022 infördes gynnsam kostnadsersättning för skalpkylningssystem i USA. Det innebär goda tillväxtmöjligheter för medicinteknikbolaget Dignitana som siktar på att nå positivt kassaflöde under året.

Eastnine – Till analysen

Eastnine äger kontorsfastigheter i Baltikum men det stora innehavet i klädbolaget Melon Fashion Group ger en tydlig rysslandsexponering. Substansrabatten är nu rekordhög. Är det köpläge?

Lammhults Design Group – Till analysen

Lammhults historik imponerar inte särskilt. Värderingen lockar desto mer. Värde eller värdefälla?

Afv-portföljen – Till portföljsummeringen

Portföljen tappade något mer än index under en synnerligen mörk februarimånad.

Utdelningsportföljen – Till portföljsummeringen

Efter den tuffa inledningen på 2022 vrider vi om inriktning i portföljen ännu mer mot spelsektorn.

Insiderkollen – Till sammanställningen

I Insiderkollen går Afv igenom alla aktuella insynsaffärer. De senaste två veckorna har insynspersoner på på Stockholmsbörsen nettoköpt aktier för drygt 1,5 Mdkr. Men i Ferronordic och Saab säljs det aktier.

Råduppföljning – Till sammanställningen

Det var helt rätt att teckna aktier i bitcoin-certifikatsbolaget Coinshares, som blev omgångens stora vinnare. Även säljrådet i Ekobot samt köprådet i Handelsbanken föll väl ut.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Klicka på länken för att ta del av rabatten.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer