Hoppa till huvudinnehållet

Hur investerar man i småbolag med högt teknikinnehåll?

Swedbank Robur Ny Teknik investerar i svenska och nordiska mindre och medelstora bolag. Fokus är på bolag med högt teknikinnehåll. Branscher fonden främst investerar i är inom IT, dataspel och hälsa. Fonden som förvaltas av Erik Sprinchorn och Carl Armfelt har med sitt fokus på nordiska småbolag lyckats göra Ny Teknik till både 2016 och 2017 års bästa fond i kategorin nordiska bolag av Lipper Fund Award.

Fonden investerar i starka innovativa tillväxtbolag som växer med lönsamhet, och ska ha ett innehav som till 70 % är i nordiska bolag. Fokus ligger på entreprenörer, det vill säga ”ägare av kött och blod”. Fördelen med mindre bolagen är att de har potentialen att växa mer över tiden än stora bolag.

Du som investerare har möjligheten att ta del av det nordiska ”Teknikundret” genom att investera i fonden, ett månadssparande ger dig möjlighet att parera marknadens svängningar. En annan möjlighet är att även investera direkt i de bolag som fonden äger. Eller kanske ännu bättre, göra en kombination av båda.

Här köper du fonden! 

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonden kan både minska och öka i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. En fond med riskklass 6-7 kan både minska och öka kraftigt i värde, på grund av sin sammansättning och de förvaltningsmetoder som används. Faktablad, informationsbroschyrer och fondbestämmelser för Swedbank Roburs fonder finns att hämta hos din återförsäljare eller på swedbankrobur.se

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm