Hoppa till huvudinnehållet

Hur investerar man i disruptiv innovation?

Innovationstrender som förändrar marknadens förutsättningar

Begreppet “Disruptive innovation” översätts på svenska som omstörtande innovation, detta är innovation som associeras främst med lösningar som är enklare att använda och billigare än redan etablerade. Den utmanar gamla affärsmodeller och skapar nya marknader för redan existerande produkter och tjänster. Krasst kan man säga att omstörtande innovation sätter nya spelregler för många industrier och vänder helt på spelplanen.

För många “traditionella” företag kan omstörtande innovation ordentligt ändra sättet som affärsverksamheten drivs, i vissa fall helt slå ut företag som funnits sedan en lång tid tillbaka.

 Exempel på omstörtande innovation

Några starka exempel på detta är aktörer som Netflix (äger inga biografer), Uber (äger inga fordon), Facebook (skapar inget innehåll) och Airbnb (äger inga fastigheter). Dessa bolag frodas med en teknologisk innovativ fördel som nyttjar redan existerande tillgångar för att skapa ny affärsverksamhet. Nedan hittar du exempel från bilvärlden.

4 globala krafter som gynnar en acceleration av omstörtande innovation:

  • Globalisering
  • Teknisk innovation
  • Demografi och sociala förändringar
  • Miljöutmaningar

Här hittar du fonden

Disruptiva hälsningar,

Alexander & Chris

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm