Hoppa till huvudinnehållet

Analysevent med Nordic Growth Market (NGM)

Bättre aktieanalys är temat på denna sändning. Vilka verktyg finns, hur kan du som investerare hitta bra aktieaffärer och vad ska företagsledare egentligen göra för att nå ut genom bruset? Det och mycket annat svarar vi på under eventet som genomförs tillsammans med Nordic Growth Market samt Aktiespararnas Analysguiden, Pinpoint Estimates och podcasten Market Makers.

Sändningen är från tisdagen 21 september.

Sändning med tips för bättre aktieanalys

Idag finns det en uppsjö av bra verktyg för att både själv göra aktieanalyser men också ta del av redan färdigt analysmaterial för att ge dig inspiration till bra investeringar. Vi får höra mer om uppdragsanalys av Johan Högberg från Aktiespararna som är ansvarig för deras Analysguiden. Hur ska man se på beroendeställningen i uppdragsanalys, kan man göra en säljrekommendation och hur tycker Johan att man som investerare ska konsumera analys är frågeställningar vi diskuterar.

Mona Norman är vd och grundare av Pinpoint Estimates som samlar hela marknadens förväntningar på börsnoterade företag. Genom Pinpoint så kan vem som helst lämna sina estimat på de noterade bolagen och genom wisdom of the crowd i många fall skapa mer träffsäkra utfall än professionella analytiker. Hur kan börsnoterade företagsledare få bättre koll på marknadens förväntningar och hur kan vi som investerare göra bättre estimat tillsammans är frågor som Mona delar sina svar på.

Niklas Aldén driver aktiepodden Market Makers tillsammans med Fabian Franzén. De är två aktienördar som till en början ville dela aktieanalyser med varandra och valde sedan att distribuera det som poddformat. Idag finns det en uppsjö av aktiepoddar och bloggar där privatpersoner delar sina aktieanalyser. I samtalet får du höra mer om hur Niklas process ser ut inför varje aktieanalys, hur han själv inspireras av andra duktiga investerare och på vilket sätt ett företag kan göra för att öka sin synlighet.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
1 Kommentar
Nyast
Äldst Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2021-09-20 15:14

ja nu är det ju så att varenda mäklare har dessa värktyg teknisk och fundametal analys sen kom det en ny sigma stock som kom med en fond robbot. och just detta som datorer gör det kan dom få göra ..
jag inbillar mig att man kan söka teken på konstigheter bara genom att läsa bolagsbesktivninen.
det är därskilt intressant att studera miljö där det förekomer åsikter om co2 eller hollbart eller att försöka lista ut vad fossilt betyder

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm