Hoppa till huvudinnehållet

5 snabba med börsaktuella Netel

Telenätet håller på att uppgraderas till 5G. Elektrifieringen av samhället kräver att elnätet byggs ut och förnyas. Fibernätet är väl utbyggt i Sverige men i princip hela tyska marknaden är i behov av fiberkablar. Börsaktuella Netel jobbar med just projektledning, bygg och underhållning av denna typ av infrastruktur. Jag fick möjligheten att träffa vd Ove Bergkvist inför noteringen – se vår konversation i klippet ovan.

Här nedan kommer även 5 snabba frågor till Ove

  1. Netel har en intressant bakgrund som avknoppning från PEAB. Berätta gärna om er historia och större milstolpar längs med vägen?

Det stämmer. Netel grundades år 2000 och förvärvades av det svenska bygg- och anläggningsbolaget PEAB samma år. Vid den tiden växte Netel snabbt och etablerade sig som en full-service-specialist inom tjänster för fasta nät och mobilnät.

Sedan dess har Netel ägts av företagsledningen, Axcel och sedan 2016 av IK Investment Partners . Under den här tiden har vi vuxit både organiskt och genom förvärv och med IK som ägare har tempot höjts kraftigt. Vi har under den här perioden uppvisat en betydande ökning avomsättningen,orderstocken och stigande marginaler med över 20% tillväxt i både omsättning och vinst sedan 2010. Utöver organisk tillväxt har vi även vuxit genom flera förvärv, inklusive förvärven av Nett-Tjenester, C-E Morberg, Oppunda Kraftkonsult, Brogrund och Svensk Elkraftsentreprenad.

Idag är Netel Group Netel är en full-service-specialist inom Infranättjänster i Sverige, Norge, Finland och Tyskland. Verksamheten drivs decentraliserat, med en stark lokal närvaro via 18 kontor och hade, per 30 juni 2021, 610 anställda. Under 2020 uppvisade Netel intäkter på 1 847 miljoner kronor och proformaintäkter på 2 303 miljoner kronor.

  1. Vilka marknader är ni verksamma på?

Vi är verksamma i Sverige, Norge, Finland och Tyskland.

  1. Både elnätet, 5g-nät och fibernät kommer behöva byggas framöver. Det känns som ni kommer ha rätt fullt upp under kommande åren?

Ja, vår största utmaning är att säkerställa kapacitet så att vi kan möta den stora efterfrågan, inte minst i Tyskland inom fibernät, men även på övriga marknader.

  1. Vilka övriga verksamhetsben eller marknader kollar ni på att expandera mot?

I dagsläget har vi mer än fullt upp med att möta efterfrågan på våra nuvarande geografiska marknader, där vi i Norden även breddar vårt erbjudande till att omfatta vatten, avlopp och centralvärme

  1. Nu är ni aktuella till börsen. Vad är syftet med börsnotering och vilka målsättningar kommer ni ha framgent?

Noteringen ger oss en intressant exponering och är även ett kvitto på att vår verksamhet håller hög kvalitet. Det är en stor styrka i kunddialoger, inte minst i Tyskland, men även när det gäller förvärvssituationer och rekrytering.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm