Hoppa till huvudinnehållet

9 populära aktier inom hälsovård

Hälsovårdsaktier intresserar många investerare på börsen. I sektorn ryms både etablerade läkemedelsbolag med en mängd produkter och tjänster i sitt utbud, men även bolag som har potential att utveckla större medicinska genombrott.

Inom kategorin hälsovård inkluderas bolag som främst utvecklar produkter och tjänster för att förebygga eller behandla sjukdomar och skador. Hälsovårdssektorn är ständigt aktuell och populär bland investerare trots att det är förknippat med hög risk. I listan nedan hittar du de mest ägda aktierna inom hälsovård bland Nordnets kunder. I sammanställningen finns det en stor variation av bolag till exempel bioteknologiska enzymtillverkare (Novozymes), etablerade läkemedelsbolag med en stor mängd produkter (AstraZeneca och Johnson & Johnson) och medicintekniska bolag (Getinge och Arjo). Vill du läsa mer om bolagen, klicka under “Läs mer och handla”.

Populära aktier inom hälsovård bland Nordnets kunder

AktieLandUtveckling 1 årLäs mer och handla
Getinge B🇸🇪+ 82 %Handla
Arjo🇸🇪+ 73 %Handla
Bavarian Nordic🇩🇰+ 36 %Handla
Novo Nordisk B🇩🇰+ 22 %Handla
Novozymes🇩🇰+ 22 %Handla
Johnson & Johnson🇺🇸+ 19 %Handla
Genmab🇩🇰+ 16 %Handla
AstraZeneca🇸🇪+5 %Handla
Ambu🇩🇰– 2 %Handla

Listan baseras på de aktier som tillhör de mest ägda av Nordnets kunder inom sektorn hälsovård. Listan är uppdaterad 2021.06.30.

All information på denna sida ska ses som allmän information och inte i något fall som rekommendationer eller råd rörande investeringsbeslut. Läsaren ansvarar själv för den risk som är förknippad med ett investeringsbeslut baserat på informationen som anges på denna sida. Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer