Sparskolan avsnitt 5: Konsten att leta vinnaraktier

I sommar kan du komma igång med sparandet på allvar eller ge det en energiinjektion. Bänka dig i Sparskolan. 10 filmer om vägen mot en rikare framtid. I det femte avsnittet får du en inblick i hur den aktive investerare gör för att leta efter kursvinnarna på börsen.

Hur hittar man de där aktierna som stiger snabbare än index? Väljer du en passiv indexstrategi slipper du den frågan men vill du vara aktiv behöver du en idé om var marknaden kan ha satt fel pris, hur du analyserar vad som är rätt pris och inte minst hur du hittar bolagen du i så fall ska investera i.

I det här avsnittet får du veta mer om:

  • Vad är en aktiv investering?
  • Hur resultatet kan mätas genom den så kallade alfaavkastningen?
  • Vad som kan gör att du kan hitta felprissatta aktier?
  • Investeringsstrategier som du kan använda, exempelvis värdeinvestering, tillväxtinvesteringar och olika typer av trading.
  • Hur du kan leta efter bolag med hjälp av verktyg som screeners.

Mer om serien

Du hittar allt om serien på www.sparskolan.se – där finns också bland annat 39 portföljer på Shareville du inte vill missa. Är du inte redan medlem på Shareville kan du bli det här. På Shareville finns en särskild grupp för serien – den hittar du här. Där lägger jag ut allt material kring filmerna, diskuterar och publicerar extramaterial som till exempel småfilmer om vad p/e-tal är, hur en fondanalys kan se ut i praktiken och liknande.

Jag hoppas vi ses – varmt välkomna!

/Jacob Henriksson, alias Gottodix, som du kan följa på Shareville här eller om du vill komma igång med Shareville via den här länken. Jag finns också på Facebook där du dagligen hittar mina ”3 snabba” eller på Twitter @gottodix om du vill följa det jag läser. Fast just nu är det nog inget jag brinner för så mycket som nya Sparskolan. Häng med du med!

Åsikterna som presenteras i denna blogg är mina egna och ska inte ses som investeringsrådgivning. Alla mina egna aktieinnehav redovisas i portföljen på Shareville. Vill du veta mer om mig hittar du det här

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer