Slösa inte dina extra pengar!

Försommar är inte enbart den tid då vår kära vän solen kommer tillbaka till våra norra breddgrader. Det är även då vi får lite extra klirr i kassan tack vare skatteåterbäring, löneförhöjning, utdelning, aktiebonus med mera. Men fint väder och extra pengar kan vara en förödande kombination.

På något sätt lyckas vi stoppa de där extra pengar vi får i något av de oändliga hål vi skapar för oss själva. Det kan vara den där nya väskan, laptopen eller klockan som man klarat sig så bra utan resten av året, men som man nu passar på att köpa.

Läge att investera istället för att slösa

Våga tänk lite långsiktigare. Låt pengarna jobba för dig – under lång tid kommer även små summor att växa sig stora. Hade du till exempel investerat 10 000 i vår avgiftsfria indexfond Nordnet Superfonden Sverige för exakt ett år sen hade ditt extra klirr i kassan året innan ökat med ca 30 procent och varit värt 13 000 idag.

Kom igång och hitta genvägar i det stora utbudet

Känns det jobbigt att ta steget till att börja spara? Följ då våra tre enkla steg och kom igång. Jag vågar lova att det är mindre tidskrävande än att skicka in din deklaration.

Vill du kika runt på Nordnets utbud, eller har du fått ett fondtips av någon närstående kan du besök vårt fondtorg och söka på den fond du vill veta mer om.

Känner du att du är osäker vad som passar just dig och vill inspireras av andra? Ta då tillfället i akt och gå med i vårt investeringsnätverk Shareville . På länken kan du se vilka som är de mest populära aktierna och fonderna bland de 10 procent bäst presterande utav våra cirka 140 000 anslutna användare.

Vill du få skräddarsydda förslag för ditt specifika behov? Då ska du använda vårt smarta verktyg Investeringsguiden där du får svara på frågor kring din sparhorisont och riskprofil.

Investera på börsen?

Att investera i aktier och fonder är alltid förknippat med en risk, och aktiesparande rekommenderas vanligtvis om du har en lång tidshorisont. Om vi kollar exakt 10 år tillbaka så kom toppen precis innan finanskrisen i USA, vilket i sin tur under 2008 och 2009 fick hela globala ekonomin i svajning.

Hade du maximal otur och började investera på svenska börsen precis på toppen för 10 år sedan, så hade du ändå dubblat dina pengar tills idag. Långsiktighet kommer alltid löna sig på aktiemarknaden.

Så kom igång – och gör det idag! Ditt framtida jag kommer att tacka dig.

/Eva Trouin,

Sverigechef

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se. Historisk avkastning är inte en garanti för framtida avkastning. Fontfaktablad för Superfonden Sverige

Eva Trouin
Eva Trouin
Fd. Sverigechef Nordnet

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
2 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2017-05-22 08:55

Ursäkta Eva,

Hur har du räknat när du säger att jag skulle ha dubblat mina pengar om jag investerat på toppen på svenska börsen för 10 årsedan? När jag tittar på index ser jag en uppgång på 30 %. Jag vill påstå att det är mer än lite vilseledande.

Hälsningar
Daniel

Anonym
Anonym
Svara till  anonymous
2017-05-23 10:15

Hej Daniel,

Förlåt om jag var otydlig. Det är beräknat på SIX Return Index (SIXRX), som visar den genomsnittliga utvecklingen på Stockholmsbörsen inklusive utdelningar. De senaste 10 åren (2007-05 – 2017-05) har index haft en avkastning under perioden på 102,70%. Har nu förtydligat detta med en graf.

Vänliga hälsningar,
Eva