Hoppa till huvudinnehållet

Shareville – Nordens största investeringsnätverk

Shareville – 35 000 delade portföljer, 10 miljarder kr i sparkapital

Shareville har hittills överträffat våra förväntningar med råge. Redan tre månader efter lanseringen har det blivit nordens största sociala investeringsnätverk för aktier och fonder. Nätverket omfattar nu mer än 35 000 delade portföljer och över 10 miljarder kronor i samlat sparkapital. Och mer än 25 procent av alla nya Nordnetkunder blir Shareville-användare direkt.

Likt många andra sociala nätverk börjar Shareville också få ett ”eget liv”. Användare skriver makrokommentarer, analyserar bolag och delar med sig av sina bästa nyhetskällor. Det är även intressant att se bredden på nätverket. På Shareville möts människor med alla möjliga typer av bakgrund, jobb och utbildning. Bara bland de som intervjuats här på Nordnetbloggen hittar vi:

Varför har då Shareville blivit den gemensamma samlingspunkten för så många olika typer av sparare?

Goda möjligheter till informationsutbyte, inte minst rörande bolagsspecifik information från våra nordiska grannar, är en av anledningarna. Tävlingsinstinkt är sannolikt en annan. Men framförallt är det nog den unika möjligheten att kunna följa andra skickliga investerares portföljer. Och att man snabbt kan utvärdera hur personerna bakom råden/köpen har lyckats med sina tidigare investeringar.

Bilden visar portföljutvecklingen för en av Sharevilles mest framgångsrika investerare – SmartMoneyTrader. En av de 35.000 portföljer du kan följa på Shareville.

Så här lät det när den populära Shareville-användaren, ”Gottodix”, uttrycker sig om nätverket:

”En väldigt viktig del av min strategi är att kliva in i så många diskussioner som möjligt på Shareville. På så sätt får jag ta del av värdefull information från personer som verkligen satt sig in i bolagen. Och jag anger oftast i förväg på Shareville om jag planerar att köpa en ny aktie. Detta gör jag i syfte att provocera fram en debatt och skapa ett informationsunderlag som kan ställas i kontrast till den egna analysen”, säger han och fortsätter:

“Tack vare Shareville har småspararna nu för första gången tillgång till samma investeringsunderlag som de stora bjässarna. På detta sätt är Shareville fantastiskt.”

Hur använder du Shareville? Och hur tycker du att vi ska fortsätta utveckla tjänsten så att den ska bli ännu bättre? Dela gärna med dig i kommentarsfältet nedan.

/Eva Trouin, fd. Sverigechef på Nordnet.

Att investera i finansiella instrument innebär alltid en risk. Instrumenten kan såväl öka som minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Historisk av­kast­ning är ingen garanti för framtida avkastning. 

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
6 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2015-01-20 19:56

Hej!

Något som jag inte hittat någonstans på shareville är hur man vid handel får till så att posten/väggmeddelandet lyder t.ex. “användare X köpte bolag Y till kurs Z på lång sikt”, där det alltså är stycket efter kursen jag inte fattar hur man får med…

Anonym
Anonym
2015-01-19 10:09

Hej!

Jag tycker Shareville är fantastiskt.

Om jag har förstått det övergripande syftet med Shareville rätt så är det att det ska hjälpa till att promota sparande och kunden ska kunna bli mer engagerade i sitt sparande genom att kunna diskutera sina inköp/sin portfölj med varandra.

Vore det inte då fantastiskt om man kunde koppla på sin Avanza-depå? Oavsett om Avanza och Nordnet är konkurrenter så skulle nog Nordnet-kunden gynnas av att få inblick i vad Avanza-spararna lägger sina pengar.

Vänliga hälsningar,
Simon

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2015-01-19 13:04

Hej Simon, kul att du gillar Shareville.

Det enda som krävs för att kunna ta del av informationen på Shareville är att skapa en Nordnet-depå. Det är kostnadsfritt och tar cirka fem minuter med e-legitimation.

Här är länken för att starta konto: http://www.nordnet.se/mux/login/startSE.html

Nätverket är öppet för alla men man kommer inte kunna dela depåer från andra banker än Nordnet.

Hoppas vi ses på Shareville!

Mvh
Johan

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2015-01-20 16:14

Hej Johan!

Jo det förstår jag 🙂

Men jag vill ju dela med mig av mitt sparande för andra vilket inte går i dagsläget (eftersom jag har min ISK hos Avanza), jag kan bara snoka upp andra (vilket jag gör)!

Vänliga hälsningar,
Simon

Anonym
Anonym
2015-01-16 17:31

Iden är jättebra, men sajten är lite svårnavigerad och svåröverblickbar. Nummer ett – minska typsnittet radikalt, jag är inte blind och heller inget litet barn. Med ett mindre typsnitt blir kan man få in mer information på samma yta och det blir då mer överblickbart.

Nummer två – Kommunikationen med andra användare är heller inte alldeles enkel. Bra att man kan kommentera under varje bolag, men det borde finnas något mer “generellt sätt” att kommunicera, så att man kan se kommentarer i bolag man aldrig själv blickat åt. Tänk di:s börssnack som utgångspunkt, det är bra i all sin enkelhet.

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2015-01-16 18:53

Hej, kul att du gillar idén. Vi arbetar löpande med att göra Shareville ännu bättre. Och synpunkter från användare är en viktig del i detta arbete. Tack för att du tog dig tid. /Johan

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm