Nordnet Pension billigast hos ny jämförelsesajt

Konsumenternas Försäkringsbyrå har i dagarna lanserat en ny och oberoende jämförelsesajt för privata pensionsförsäkringar; JämförPris. Syftet med sajten är att visa vilket totalpris du som individ får betala hos olika pensionsbolag.

Precis som SvD uppmärksammar i artikeln Pensionsbolagen som mjölkar ditt sparande, är skillnaderna enorma. Det beror såklart på att avgiftsmodellerna på marknaden skiljer sig åt radikalt. De allra flesta tar ut löpande kapitalavgifter på sparandet – en procentsats som år efter år äter upp stora delar av pensionskapitalet. Också under utbetalningstiden fortsätter detta ivriga knaprande på dina surt ihoptjänade pensionskronor.

Vi toppar listan

Med totala avgifter på 16 300 kronor är vi det billigaste alternativet i jämförelsen. Hela 171 900 kronor billigare än den dyraste aktören. Avgifterna hos Nordnet härleds uteslutande till de fondval man gjort för jämförelsen. Vi tar ju varken ut fast årsavgift eller procentuell kapitalavgift på ditt kapital.

Kolla vad du själv kan flytta

De allra flesta som bott och arbetat i Sverige har en eller flera pensionsförsäkringar – privata eller inom ramen för tjänstepension. Även om du inte sparar aktivt i dem kan du tjäna mycket på att se över vad du har – och undersöka om du kan flytta.

Allt du behöver göra är att ange dina kontaktuppgifter och vilka bolag du tror att du har sparande hos. Kryssa för alla om du är osäker. Sedan återkommer vi med en sammanställning över vilka pensionskonton du har och om du kan flytta. Det kostar ingenting att beställa en sammanställning över ditt sparande och du förbinder dig inte till något. Du skaffar dig bara koll.

Kolla in hela listan här

Kolla vad du kan flytta genom att klicka här

Läs SvD:s senaste artikel ”Pensionsbolagen som mjölkar ditt sparande”

Läs mer om flytt av pension

/Eva Trouin, Sverigechef Nordnet

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
2 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2016-12-01 09:55

Märkligt, när man klickar på länken så ser Avanzas depå billigare ut (14 800 kr jfr med 16 300kr för Nordnet). Kanske läge för en pudel?

Anonym
Anonym
Svara till  anonymous
2016-12-01 13:50

Hej!

Tack för din kommentar. Nordnets alternativ var billigast när SvD:s artikel publicerades: http://www.svd.se/pensionsbolagen-som-mjolkar-ditt-sparande

Vänliga hälsningar,
Lina, Nordnet