Hoppa till huvudinnehållet

Kommer Rovios aktie att flyga?

Nu erbjuder vi dig som sparare att vara med och teckna aktier i det finska bolaget Rovio. Flaggskeppet i Rovios portfölj är förstås hajpade Angry Birds, som är ett av världens största mobilspel med totalt 3,7 miljarder nedladdningar. De arga fåglarna har också synts som mjukisdjur och i filmer. Norden är en stark region när det gäller spelutveckling, och Rovio är ännu ett framgångsrikt nordiskt gamingbolag efter till exempel King, Paradox, Starbreeze och Dice. Affärsmodellen är digital, skalbar och branschen visar strukturell tillväxt – folk spelar mer och nya generationer tillkommer.

För mig som ansvarig för vår svenska verksamhet känns det förstås riktigt kul att vi har flyttat fram positionerna inom IPO:er och nu är en av Sveriges främsta distributör av aktieteckning i börsintroduktioner. Under 2016-2017 har vi hittills distribuerat cirka 180 emissioner där de några av de mest högprofilerade är Engelska Skolan, Academedia, Garo, Alligator, Ambea, Volati, Munters och Boozt.com. Idag kan du också börja teckna aktier i norska Infront, som utvecklar handelsapplikationer för aktiva kunder och daytraders, och vi har säkrat deltagande i ytterligare ett antal stora nyemissioner de närmaste månaderna. För dig som kund kommer det att bli en spännande höst inom området för börsintroduktioner.

Men hur ska man tänka som sparare när det gäller nyemissioner?

För det första är det både högre risk och potential att teckna sig i bolag som är nya på börsen. På Nordnet har vi ett investeringsråd som går igenom varje emission och bedömer om vi ska delta eller inte. Vi tittar på faktorer som bland annat affärsmodell, kassaflöde, bolagets ledning och rabatt i prissättning mot liknande noterade bolag. Som sparare måste du dock göra din egen bedömning av om du ska teckna aktier eller inte. Hos oss på Nordnet kan du läsa prospektet, där bolaget tar upp alla faktorer som är viktiga för att bedöma erbjudandet. Det skrivs också ofta väldigt mycket i media om bolag på väg till börsen, i tidningar som till exempel Dagens Industri och Privata Affärer. Ett bra tips är att försöka läsa dessa artiklar och också följa med i diskussionen på Shareville och i sociala medier.

Deltagande i nyemissioner är ett av de områden som intresserar er sparare mest, men vi har förstås andra tankar om produktutveckling inom finans. Vårt övergripande mål på Nordnet är att bygga världens bästa kundupplevelse inom sparande och investeringar. Och där är tillgång till finansiella produkter av internationell klass en viktig komponent. Det vi inte utvecklar själva ska vi tillhandahålla genom partnerskap eller genom investeringar i fintech-bolag. Förutom ett antal IPO:er har vi den senaste tiden lanserat robotrådgivaren Robosave, Swish-funktion till ditt konto och ett bredare och billigare bolån. Innan året är slut kommer vi introducera artificiell intelligens i flera interaktioner, med start i nykundsprocessen. Vi bygger också på en ny webb och en ny app som lanseras i början av nästa år.

Hör gärna av dig om du har tankar om vilka andra produkter du vill se hos Nordnet, och lycka till med dina investeringar på börsen!

/ Eva Trouin, Sverigechef på Nordnet

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Investerare bör inte teckna eller köpa värdepapper eller fatta investeringsbeslut baserat på annan information än det som producerats av Rovio Entertainment Oyj och är godkänt av Finansinspektionen i Finland. Prospektet finns tillgänglig på bolagets hemsida www.rovio.com/ipo senast den 18 september 2017.

Allt som presenteras här är inte och borde inte tas som investeringsrådgivning eller som råd att teckna eller köpa eller sälja ett värdepapper. Investerare ska alltid fatta sitt investeringsbeslut på egen hand och ta hänsyn till sina egna mål och ekonomiska situation. Det finns alltid risker med investeringar. Värdet av investeringar kan förändras och det är möjligt att förlora det investerade kapitalet helt och hållet. Historisk utveckling garanterar inte framtida avkastning. Innan du investerar måste du bekanta dig med det officiella materialet i börsintroduktionen.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer