Hej, vår kapitalförsäkring är ju gratis!

Hans Bolander på Dagens Industri lyfte i veckan det långsiktiga sparandet. Enkelt i teorin, men inte nödvändigtvis i praktiken.

Du ska välja kontoform, fonder (inte för dyra!) och se upp för rådgivare som lovar guld och gröna skogar.

Jag vill gärna uppehålla mig vid det första valet – det av plattform. Investeringssparkonto (ISK) och kapitalförsäkring fungerar ungefär på samma sätt – med skillnaden att du har möjlighet att dra nytta av försäkringens förmånliga villkor när det gäller sparande i den senare. Du kan exempelvis styra pengar som du vill – eller koppla på månatliga utbetalningar (super för pensionssparande!).

Också Hans Bolander lyfter detta, men skriver samtidigt att kapitalförsäkringens unika egenskaper normalt inte kompenserar de höga avgifterna.

Just därför är jag så glad att påminna om att vi på Nordnet – som en av få aktörer på marknaden – erbjuder kapitalförsäkring utan fasta avgifter. Ingen kapitalavgift, ingen årsavgift. Alla pengar till dig, precis som det ska vara.

Bild: SvD 161212

Det här betyder inget annat än att du faktiskt kan dra nytta av kapitalförsäkringens unika egenskaper – utan nedsida:

  • Styr pengarna som du vill med förmånstagarförordnande
  • Sätt upp en utbetalningsplan, till exempel månatliga utbetalningar vid pension
  • Få automatisk återbetalning av den skatt du betalar på utdelning i utländska aktier

Vilken sparform väljer du och varför?

/Eva Trouin, Sverigechef Nordnet

Läs mer om kapitalförsäkring

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer