Feminvest-podden – Första avsnittet ute nu!

Feminvest-pdden avsnitt 1

Feminvest-podden är en podcast som fokuserar på kvinnor och investeringar. Podden drivs av det kvinnliga investerarnätverket Feminvest i samarbete med Nordnet. Det är en podd för dig som på ett enkelt sätt vill lära dig mer om investeringsmarknaden och inspireras av andra investerare och intressanta profiler. Programledare är Annou Bergfelt, Feminvest och Eva Trouin, Nordnet. Avsnitten släpps varje torsdag med start idag den 30:e juni och är cirka 30 minuter långa.

I det första avsnittet av podden pratar vi om varför börsen går upp och ner. Vi går igenom vilka faktorer som påverkar och hur kan man tänka när det svänger. Som många säkert har noterat har våren exempelvis varit ganska skakig och beskedet om Brexit i förra veckan påverkade också negativt. Innebär det att vi just nu har rea på aktier eller att man borde överväga att sälja? Och hur hänger egentligen konjunkturen och börsen ihop?

Dagens poddgäst är Anna Svahn, en 24 årig tradingprofil från Malmö som har blivit mycket uppmärksammad på grund av hennes ”fun fond” som har presterat mycket bra. I det här avsnittet får vi lära oss hur Anna resonerar kring sina aktieköp och hur det kom sig att hon bestämde sig för att börja handla med aktier. Du kan följa Annas portfölj på Shareville och se hur hon handlar i realtid här.

Feminvest-poddens gäst Anna Svahn visar upp sin Shareville-portfölj
Feminvest-poddens gäst Anna Svahn visar upp sin Shareville-portfölj

Lyssna på Feminvest-poddens första avsnitt

Du kan lyssna på podden på Soundcloud här eller på itunes här.

 

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
3 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2016-06-30 22:11

Va roligt, ska bli spännande att lyssna på. Finns podden via ett RSS flöde också?

Anonym
Anonym
Svara till  anonymous
2016-07-12 06:20
Anonym
Anonym
2016-07-21 15:44

Aaaaa