3 pensionsfällor du bör undvika

En bra pension betyder mer än höga vuxenpoäng. Den kan vara skillnaden mellan Malung och Maldiverna.

Gå igenom vår checklista för en bra pension. Undviker du dessa fällor, är dina chanser goda.

Betala onödiga avgifter

Skippa avgifterna bara, välj en lösning utan. Har du fått råd du inte kan vara utan – välj då samma placering hos en aktör som inte tar kapitalavgifter eller årsavgifter. 0,65 procent är en vanlig kapitalavgift på marknaden. Det kan låta lite, men handlar i slutändan om hundratusentals kronor. En halv miljon – enligt det här exemplet.

Du har väl inte missat att Nordnets tjänstepension är billigast på marknaden, enligt en ny jämförelse gjort av Konsumenternas Försäkringsbyrå? Kolla in hela listan här.

Missa att placera pengarna

Allt för många missar att placera sina pensionspengar. Troligen för att de inte orkar/kan/vet att de borde. Men missad avkastning kan få minst lika stor effekt  på pengarna som höga avgifter. Är du inte intresserad? Sätt då ditt sparande i en billig indexfond eller i en av våra fond-i-fonder (0,49 procent i förvaltningsavgift) som finns i tre olika riskklasser.

Välja återbetalningsskydd fast det inte behövs

Återbetalningsskydd kan vara bra och väl värt om du har familj. Har du det inte kanske du själv har större nytta av dina pensionspengar. 10-20 procent riskerar att gå om intet om du väljer återbetalningsskydd.

Det här är tre fällor du bör undvika om du vill lägga grunden för en bra pension.

/Eva Trouin, Sverigechef på Nordnet

PS. Intresserad av att flytta din pension till oss – eller bara få lite bättre koll på vilka pensionskonton du egentligen har? Här hjälper vi dig helt gratis.

 

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
1 Kommentar
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2017-05-29 15:48

Markettaker1